Bullhorn zet recruitmentverwachtingen op een rij: flinke omzetstijgingen verwacht

1352
Bullhorn zet de recruitmentverwachtingen op een rij: flinke omzetstijgingen verwacht

GDPR. Omscholing. Automation. Voor meer dan 2.000 recruitment professionals wereldwijd zijn deze en een aantal andere topics top of mind in 2019. Bullhorn zet de verwachtingen voor 2019 op een rijtje.

Verwachtingen

Er heerst veel optimisme in de recruitmentbranche. Verwachtingen over omzet, budgetten, investeringen en plaatsingen zijn in 2019 hoger dan aan het begin van 2018. Meer dan de helft van de recruitmentbureaus verwacht een omzetstijging in 2019 en 25% van de recruitment professionals verwacht zelfs een omzetstijging van meer dan 25%. Ik denk dat dit een positief beeld geeft over de markt.

Topprioriteiten

Een nieuw jaar, een nieuw aantal perspectieven en prioriteiten. Dat kandidaten dit jaar centraal staan hoef ik jullie niet te vertellen. We leven nou eenmaal in een kandidaat gedreven markt en we moeten allemaal ons plekje veroveren. Niet gek dat het werven van kandidaten bovenaan de prioriteitenlijst staat voor bureaus in 2019. Kandidaten zijn topprioriteit in 2019 waarbij de werving hiervan met 63% een duidelijke nummer een is. Het betrekken van kandidaten vindt zich op een vierde plek met 30%. Employer branding en marketing en digitale transformatie staan op de tweede en derde plek in deze lijst.

Interessant aan de lijst topprioriteiten is, dat ondanks het tekort aan talent continu onderwerp van gesprek is en voor de overduidelijke meerderheid van de recruiters een uitdaging is, staat het in de prioriteitenlijst onderaan. Slechts 5% van de recruiters ziet het omscholen van werknemers als prioriteit in 2019 terwijl 83% aangeeft dat het omscholen een effectieve manier is om van het tekort af te komen. Het tekort aan talent staat wel met stipt op nummer één als we kijken naar de belangrijkste recruitment uitdagingen.

Lees meer op de hub

Meer weten over de verwachtingen, uitdagingen, kansen en obstakels voor de branche? Scroll door onze gloednieuwe Recruitment Inzichten en Data Hub voor Nederland en België. Anders dan traditionele branche rapporten, kun je gemakkelijk navigeren door deze robuuste site. Scroll door de pagina’s die jij interessant vindt en focus op de content die belangrijk is voor jouw organisatie. De Hub vind je hier.

Over Bullhorn

Bullhorn is wereldwijd marktleider in CRM- en operationele software voor de recruitmentbranche. Meer dan 8.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen op het cloudgebaseerde platform van Bullhorn voor ondersteuning van het gehele recruitmentproces.

DELEN