Oliver Welz, Mysolution Duitsland: “Mijn passie is om mensen te ondersteunen met de juiste technologie”

1250

Oliver Welz is sinds 1 september de nieuwe Country Director bij Mysolution Duitsland. Na een lange en snelle groei op de Nederlandse markt, is Mysolution nu klaar om haar internationale ambities waar te maken in Duitsland. Oliver Welz werd voor de directiefunctie gekozen vanwege zijn uitstekende kennis van en ervaring in de sector. Mysolution is vanuit Nederland op de Duitse markt gestart, maar heeft besloten zich ook in Frankfurt te vestigen. Zustersite Recruitmenttech.de had een exclusief gesprek (video, zie onderaan dit bericht) met hem waarin hij onder meer vertelt over zijn opdracht om Mysolution in Duitsland uit te rollen.

Hulp

Oliver Welz heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld bij de groei van Bullhorn in de DACH-regio. Vanaf september zal hij zijn team uitbreiden om de Duitse klanten vanuit Duitsland volledig te ondersteunen. Persoonlijke en directe communicatie met de klanten is altijd de kern geweest van het succes van Mysolution, en het is hun uitdrukkelijke doel om hetzelfde te doen in Duitsland. “Het is niet de job van recruiter die ik zo leuk vind, maar eerder de job om deze mensen te helpen in hun dagelijkse bezigheden. Want met onze oplossing ondersteunen we de recruiter in zijn of haar dagelijks werk en nemen we hem of haar belangrijk werk uit handen. Ik heb zelf jarenlang als personeelsconsulent gewerkt en weet hoeveel administratieve taken er elke dag bij komen kijken. En daarom is het eigenlijk mijn passie om deze mensen te ondersteunen met de juiste technologie”, zegt hij in een interview met Recruitment Tech.

Belangrijke kloof gedicht

Mysolution biedt een totaal talent management platform voor wervingsbureaus, een one-stop oplossing voor de digitalisering van alle bedrijfsprocessen. De oplossing is cloudgebaseerd en gebouwd op Salesforce- en Microsoft Business Central 365-platforms, waarbij het hele proces van sollicitatie, matching, tijdregistratie, facturering en salarisadministratie vanuit een centraal controlecentrum wordt georganiseerd. Duidelijke dashboards geven klanten in één oogopslag inzicht in actieve plaatsingen, factureringsmobiliteit, beschikbare professionals en marges. “Er zijn zeer, zeer veel aanbieders op de markt, maar geen enkele die dit echt zo vlot kan beheren en hiermee een zeer belangrijk gat heeft gedicht.”

Bekendheid

De ambitie op de Duitse markt is duidelijk voor Oliver Welz. “Vooral de laatste achttien maanden heeft de coronacrisis natuurlijk een behoorlijke schok gegeven in de industrie, dus de uitdaging daar is nu om ook voor de toekomst het juiste geschikte platform te zoeken. Als we elkaar in 2022 ontmoeten, hoop ik dat we met onze producten en als bedrijf bij iedereen bekend zijn en ook een serieuze concurrent zijn en een beetje kunnen opbouwen in de markt.”

Je kunt het volledige interview met Oliver Welz hieronder bekijken. Naast een Duitstalige is er ook een Engelstalige ondertiteling die je aan kunt zetten (tandwiel > ondertiteling > Engels of Duits):