7 redenen om te investeren in een recruitmentsysteem + onderbouwing

3734
7 redenen om te investeren in een recruitmentsysteem + onderbouwing

Er zijn uiteenlopende redenen waarom een recruitmentsysteem een slimme investering is. Al eerder schreven we hierover op Recruitmentsystemen.nl. In dit document krijg je 7 redenen voor een recruitmentsysteem inclusief onderbouwing op basis van diverse (inter)nationale onderzoeken.

7 redenen met onderbouwing voor een recruitmentsysteem

Hieronder vind je 7 redenen om te investeren in een (nieuw) recruitmentsysteem, inclusief cijfers van diverse onderzoeken. Onderbouw met deze cijfers in jouw organisatie de investering in een (nieuw) recruitmentsysteem. En combineer deze met bijvoorbeeld het maken van een businesscase voor jouw recruitmentsysteem.

1. Het recruitmentsysteem is het effectiefste wervingskanaal

‘Kandidaten in het recruitmentsysteem’ is het meest effectieve wervingskanaal wanneer je ervan uit gaat dat een wervingskanaal door alle werkgevers wordt gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek onder 213 Nederlandse wervingsprofessionals in 2014.

2. Een recruitmentsysteem levert je veel tijd op

Een recruitmentsysteem kan veel operationeel werk overnemen. Zo laten 75% van de  grote werkgevers in de VS de recruitmentsystemen cv’s beoordelen en ranken voordat recruiters deze zien. 70% van de cv’s wordt niet eens gezien door menselijke ogen. Gemiddeld ontvangen werkgevers 250 reacties op een vacature.

Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.