Wil je ook een ATS met volledig data-inzicht?

1501
Wil je ook een ATS met volledig data-inzicht?

Werk je met HROffice, of heb je dat in het verleden gedaan, dan weet je waarschijnlijk wel waar de kracht ligt: in de modulaire opbouw van het ATS. Kortom, als gebruiker betaal je alleen voor modules die je afneemt, en die dus van waarde zijn voor jouw organisatie. Zo kun je het recruitmentsysteem precies laten aansluiten op je HR-behoeftes.

In deze artikelreeks besteedt HROffice meer aandacht aan de verschillende modules waar het over beschikt. Deze keer is het de beurt aan Insights. We lichten uit wat het voor je organisatie kan betekenen, en hoe deze module van toegevoegde waarde is in combinatie met Google Analytics.

De HROffice modules

In de HROffice Basisversie zitten verschillende soorten modules, namelijk: Beoordelingen, Interviewplanning en Vacatureoverzicht. Naast de basismodules zijn er nog extra modules die je kunt toevoegen in je HROffice omgeving. Dit zijn de betaalde modules. Zoals de modules Talentpool en de module Insights. Benieuwd wat je met deze modules kunt doen? Dat lichten we toe aan de hand van voorbeelden.

Wat kan Insights voor je organisatie betekenen?

HROffice Insights kan verschillende overzichten produceren zodat je nog meer grip krijgt op het recruitmentproces. Zaken als o.a. views, kosten, conversies en bronnen per kandidaat kunnen hier aan bijdragen. Zo is het mogelijk middels een snelle export vanuit Excel een rapportage uit te draaien met daarin een totaaloverzicht van relevante informatie over je kandidaten. Je kunt daarnaast inzicht krijgen over je performance van de werken-bij-website en de bronnen/oorsprong van je kandidaten en paginabezoekers. Ook een maandelijks totaaloverzicht van status per vacature kun je opzetten. Daarin zie je bijvoorbeeld terug:

  • Hoeveel sollicitanten er zijn geweest
  • Hoeveel daarvan zijn aangenomen
  • Wat de bounce rate is geweest
  • Wat de gemiddelde time to hire per vacature was

Hoe haal je de juiste data uit Insights?

De kracht ligt in het koppelen van je werken-bij-website met het ATS van HROffice Recruitment. Zo geeft Insights je een completer beeld van het recruitmentproces.
HROffice beschikt over een handleiding waarin uitgelegd wordt hoe de URL’s van je huidige werken-bij website opgebouwd moeten worden, om ze goed meetbaar te krijgen binnen Google Analytics.

Om volledig inzicht in alle data tussen je werken-bij-website en het ATS te krijgen, kan HROffice een koppeling opzetten met Google Analytics. Zodra dit een feit is, kan de module Insights je recruitmentwerkzaamheden verrijken.

Meer weten over Insights?

Zoals eerder aangegeven is er een handleiding beschikbaar om een impressie te krijgen van de Insights module. Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg met een accountmanager Insights tijdelijk toe te voegen aan jouw HROffice omgeving. Zo krijg je meer inzicht in de waarde van Insights.

Ben je nog geen gebruiker? Begin dan met het aanmaken van een gratis proefaccount bij HROffice waar je zestig dagen gebruik van kunt maken. Een account is snel aangemaakt. De basismodules die je dan tot je beschikking hebt kunt je vervolgens aanvullen met extra modules, zoals Insights.

Welke ontwikkelingen kun je verwachten vanuit Insights

Uiteraard staat HROffice met Insights niet stil. Om in te blijven spelen op de veranderingen in de recruitmentmarkt is het ook van belang dat Insights zich blijft ontwikkelen. En dat gebeurt ook. HROffice gebruikers hebben recent kleine wijzingen doorgevoerd zien worden. Er staat echter een grote release gepland waarin ook grote wijzigen zichtbaar zullen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan navigatiefunctionaliteiten. Daarnaast krijgt de HROffice gebruiker middels een beta pagina de mogelijkheid om ontwikkelingen op de voet te volgen. Je gaat daarvoor middels een button in het nieuwe navigatiemenu naar de beta pagina. De gebruiker wordt op deze manier betrokken bij het ontwikkelproces. Dit is wat er voor de korte termijn wordt verwacht. Voor de lange termijn kun je bijvoorbeeld rekenen op nieuwe KPI’s, die toegevoegd kunnen worden, nieuwe visualisaties, en betere inzichten om je recruitmentproces optimaal in te kunnen richten.

Wat zijn de kosten?

De kosten van de module Insights zijn €200,- per maand. Nu kun je denken dat dit een grote investering is. De ervaring van HROffice leert dat zodra deze module is geactiveerd er veelvuldig gebruik van wordt gemaakt. De investering is het zeker waard aangezien je waardevolle informatie uit je statistieken gaat halen wanneer er wordt gekeken naar views en conversie. Zo kan bijvoorbeeld blijken dat je jouw vacatureteksten aan moet passen als het verschil uit balans is.

Ook inzicht in bronnen van kandidaten helpt om kosten te besparen: zo zie je bijvoorbeeld op welk kanaal je meer of minder moet inzetten. Zet je bijvoorbeeld social media in voor de werving van nieuwe kandidaten, dan kun je eenvoudig terug zien in Insights welke social media kanalen voor jou het beste werken om de juiste doelgroep aan te spreken.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ongetwijfeld! Zoals we eerder al aangaven is HROffice modulair ingericht en hebben we altijd een passende oplossing. Daar kom je achter tijdens de zestig dagen gratis toegang tot het recruitmentsysteem. Je kunt het recruitmentsysteem zo inrichten dat het volledig aansluit op het HR-beleid dat je als organisatie wilt voeren. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Zo onderscheiden ze zich. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert echter dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld, omdat zij met HROffice echt kunnen connecten.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Zij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk. Om deze doelen te bereiken, verbinden we zowel eigen applicaties als applicaties van derden onderling en onafhankelijk met elkaar. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar de website van HROffice.