SSL beveiliging recruitmentsystemen sterk verbeterd in 2017

2042
SSL beveiliging recruitmentsystemen sterk verbeterd in 2017

Vergeleken met 2015 is de SSL-beveiliging van recruitmentsystemen in 2017 sterk verbeterd. Van de 19 onderzochte recruitmentsystemen heeft driekwart minimaal een A- score. In 2015 had slechts een kwart van de recruitmentsystemen minimaal een A- score. Eén recruitmentsysteem scoort een F, de laagst mogelijke score. Bekijk in dit overzicht van Recruitmentsystemen.nl welke van de 19 onderzochte systemen goed scoren als het gaat om de beveiliging via SSL… en welke slecht.

Best en slechtst beveiligd

De hoogste score, A+, is net als in 2015 alleen voor Hireserve weggelegd. negen recruitmentsystemen halen een A en vier een A-. Een B score krijgen 3 recruitmentsystemen en één recruitmentsysteem scoort een C. De F score is dit jaar voor één recruitmentsysteem. In 2015 waren het er twee.

Wat is beveiliging via SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een protocol wat door miljoenen websites wordt gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Websites die over SSL-beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk (ook te zien bij Recruitmentsystemen.nl).

Testresultaten

Hieronder vind je de ranking van de resultaten uit de SSL-beveiligingstest in 2017 en in 2015. Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.