Nieuwe API-koppeling Validata met Hireserve ATS-recruitmentsoftware

1675
Nieuwe API-koppeling Validata met Hireserve ATS-recruitmentsoftware

Validata is gespecialiseerd in het screenen van personen en Hireserve levert gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare recruitmentsoftware. Ter ondersteuning van het recruitmentproces van haar klanten, biedt Hireserve sinds kort de mogelijkheid om kandidaten te laten screenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de software en services van Validata.

Perfecte aanvulling

De innovatieve software van Validata verbetert het screeningsproces, met de zekerheid van een optimale beveiliging en borging van privacy-eisen. Het Applicant Tracking System (ATS) van Hireserve wordt zo ingericht dat het recruitmentproces van hun klanten optimaal wordt ondersteund. “Wij zorgen ervoor dat onze recruitmentsoftware zo wordt geïntegreerd in de websites van onze klanten, dat zowel zij als hun kandidaten direct aan de slag kunnen zonder extra handelingen te hoeven verrichten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er binnen een veilige omgeving netjes wordt omgegaan met privacygevoelige informatie. Wat dat betreft vullen Hireserve en Validata elkaar perfect aan”, zegt Barbara van Nimwegen (Project Manager, Hireserve).

Nooit eerder zo gestroomlijnd proces

Om haar klanten in hun recruitmentproces op verschillende manieren te ondersteunen, biedt Hireserve sinds kort de mogelijkheid kandidaten te laten screenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de software en services van Validata. “Het opzetten van ons partnership met Validata en het ontwikkelen van de daarbij behorende technische koppeling verliep zeer efficiënt”, vertelt Brian Jansen (Software Developer, Hireserve). “Na slechts één gesprek met Robbert Remmers (Manager Sales en Marketing, Validata) hier op kantoor in Rotterdam, ontvingen wij de uitgebreide documentatie van Validata en konden wij direct aan de slag.” Barbara vult aan: “Nooit eerder was het proces van kennismaken, informatievoorziening en tot stand brengen van een API-koppeling zo gestroomlijnd. Zulke partners mogen er meer zijn!”

Direct toegang tot screeningssoftware en services Validata

“Door de API-koppeling met het systeem van Validata hoeven wij van onze klanten slechts enkele gegevens – zoals rapportages en de taal waarin de toekomstige screenings worden afgenomen – te ontvangen. Na hun persoonlijke screeningsomgeving te hebben ingericht, kunnen zij meteen aan de slag, omdat ze direct toegang hebben tot de screeningsoftware en services van Validata. En net als bij Hireserve hebben onze klanten ook in deze omgeving de garantie dat de persoonsgegevens van hun kandidaten op een efficiënte en veilige manier worden verwerkt”, zegt Brian.

Direct screenen van kandidaten

“Wij bieden nieuwe klanten direct de optie om hun kandidaten te laten screenen. Bestaande klanten worden tijdens een persoonlijk gesprek gewezen op deze extra toevoeging aan hun pakket”, vertelt Barbara. “Alhoewel wij actief aansturen en alle voordelen belichten, moet er uiteindelijk behoefte bestaan vanuit de klant. Ook de sector waarin deze opereert – inclusief alle wetten en regelgeving – speelt een belangrijke rol.”

Keuze Validata voor toekomst

“Mochten wij in de toekomst nieuwe functionaliteiten op het gebied van screening willen toevoegen, dan zullen wij zeker weer voor Validata kiezen”, aldus Barbara. “Zoals gezegd reageren wij op de actuele vraag van onze klanten en de ontwikkelingen in de huidige markt. Maar nog liever zijn wij onze klanten een stapje voor en hebben wij al een perfecte oplossing klaarliggen, nog voor zij bij ons aankloppen.”