Extra personeel voor de feestdagen: hoe kom je daar efficiënt aan?

1157
Extra personeel voor de feestdagen: hoe kom je daar efficiënt aan?

Het is alweer december en dat betekent dat dit de laatste blog van HROffice van dit kalenderjaar is. De feestdagen staan weer voor de deur. Tijd om het eens te hebben over extra personeel voor de retail tijdens de feestdagen. Want hoe regel je dit? En hoe zorg je dat je zoektocht zo efficiënt mogelijk verloopt? Dat lees je in dit artikel.

Voor de retail zijn de maanden november en december de drukste van het jaar. November zorgt met Black Friday en Sinterklaas voor een hoop winkelend publiek. December doet daar nog een schepje bovenop met het winkelende publiek voor de feestdagen en de kerstvakantie.

Als retailer doe je er daarom goed aan om tijdens dit geweld je personeelsbestand op orde te hebben. Is dat nog niet het geval? Begin dan nu nog met de voorbereidingen voor deze maand én voor de rest van het jaar door een proefaccount aan te maken voor een recruitmentsysteem bij HROffice.

Wanneer begin je met de werving van nieuw personeel?

De drukte rondom de feestdagen zorgt ervoor dat de meeste retailers extra personeel moeten aannemen. Dit gebeurt meestal op het laatste moment. Idealiter tref je in de maanden januari en februari al de voorbereidingen voor je personeelsbehoefte in het hoogseizoen. Dan heb je alle tijd om een strategisch plan te maken en kun je zo gemakkelijk je personeelsbestand managen voor de drukkere maanden van het jaar. Daar heb je nu echter niks aan, want je zoekt nu personeel.

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden van personeel voor veel bedrijven een uitdaging op zich. Dat geldt natuurlijk ook voor de retail. Begin je pas op het laatste moment met het zoeken van extra personeel? Dan levert de zoektocht een stuk meer stress op dan wanneer je daar op tijd mee begint.

Maar hiervoor is er een oplossing. Want start je vandaag nog met een recruitmentsysteem, zoals HROffice Recruitment, dan hoef je geen dag meer te wachten. Je plaatst vandaag nog je vacatures én verwerkt op snelle en efficiënte wijze de kandidaten die je nodig hebt voor de aankomende feestdagen.

Tijd voor HROffice

Begin met een plan waar je de rest van het jaar op kunt vertrouwen: maak een proefaccount aan bij HROffice. Dan weet je zeker dat je voorbereiding voor de feestdagen en 2020 top is, en dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Onderdeel van dat plan is het eerdergenoemde recruitmentsysteem van HROffice (developmenttak Adver-Online): HROffice Recruitment. HROffice Recruitment levert een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen.

HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk, en biedt dat middels een innovatief recruitmentsysteem voor de beste candidate experience.

Om dit doel te bereiken, verbindt HROffice eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Denk daarbij aan een koppeling voor de verloning met o.a. AFAS, Cobra en Nmbrs. Ook ontwikkelt HROffice websites die zijn voorzien van een CMS, die zonder technische kennis te beheren en bij te werken zijn. 

Wat kun je doen tijdens de proefperiode?

We zitten nu in de drukke maand december. Je kijkt naar de planning van het personeel, zweet breekt je uit, want je komt overal mensen te kort. Geen paniek! Van een personeelstekort kun je in no time naar een goedgevulde planning gaan. Het enige dat je moet doen is een gratis proefaccount aanmaken waar je zestig dagen gebruik van kunt maken.

Een account is snel aangemaakt. In een paar klikken kun je vervolgens een vacature online zetten. Ook heb je toegang tot je eigen Mini Job Portal. Tijdens de proefperiode van het recruitmentsysteem krijg je dit Mini Job Portal (werken-bij website) er namelijk ook bij. Deze pagina kun je personaliseren naar de look and feel van jouw onderneming.

Heb je veel vacatures? Dan kun je het je kandidaten makkelijker maken door ze op bepaalde functiecategorieën te laten filteren. Dit alles is zo gebeurd. Het wachten is nu alleen nog op de sollicitaties en de verwerking van kandidaten.

In die zestig dagen heb je toegang tot verschillende basismodules. Wat kun je met deze modules doen?

  • Met de module ‘beoordelingen’ is het bijvoorbeeld mogelijk om binnen het kandidaatprofiel feedback aan te vragen aan een collega. Deze collega ontvangt vervolgens een e-mail met link naar hun eigen omgeving binnen HROffice waar je collega AVG-proof een beoordeling kan geven over de kandidaat.
  • Met de ‘interviewplanning’ nodig je in een handomdraai kandidaten en collega’s uit voor een sollicitatiegesprek en bewaar je deze uitnodigen overzichtelijk in de kalander.
  • De module ‘vacatureoverzicht’ gebruik je om snel inzichtelijk te maken welke vacatures je online hebt staan. Aan deze module zit ook het sollicitatieformulier gekoppeld waardoor kandidaten rechtstreeks je recruitmentsysteem instromen.

Daarnaast zijn er naast de basismodules nog extra modules die je kunt toevoegen in je HROffice omgeving. Dit zijn wel betaalde modules en deze zijn niet beschikbaar tijdens de proefperiode. Welke betaalde modules zijn er onder andere?

  • In de module talentpool bewaar je potentiële kandidaten, zodat je later weer contact met ze op kan nemen.
  • Met de module Insights combineer je de statistieken uit HROffice met Google Analytics en zo krijg je dan een goed beeld van het volledige recruitmentproces. Je krijgt zo inzicht in o.a. time/cost per hire, de conversies en de bronnen.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ongetwijfeld! Omdat HROffice modulair is ingericht, hebben ze altijd een passende oplossing. Daar kom je achter tijdens de zestig dagen gratis toegang tot het recruitmentsysteem. Je kunt het recruitmentsysteem zo inrichten dat het volledig aansluit op het HR-beleid dat je als organisatie wilt voeren. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. Zo onderscheiden ze zich.

HROffice Recruitment valt onder HROffice Connect en daarmee breng je al je HR-processen onder één dak. Je hebt keuze uit verschillende modules en producten. Zo houd je overzicht en kies je voor het HR-proces dat bij je past. Meer weten over HROffice Connect? HROffice staat voor je klaar! Klik hier voor meer informatie.

Op naar een mooi 2020

Het hele team van Adver-Online & HROffice wenst iedereen een gezond en gelukkig 2020 toe. Blijf ons volgen en we trappen in het nieuwe jaar weer af met een nieuwe blog. We houden je ook dan weer op de hoogte van de trends en nieuwe ontwikkelingen in het recruitmentlandschap.