Welk Applicant Tracking System (ATS) is wereldwijd het populairst onder recruiters?

1315
Welk Applicant Tracking System (ATS) is wereldwijd het populairst onder recruiters?

Recruiters over de hele wereld vertrouwen op Applicant Tracking Systems (ATS) om hun proces te beheren. Maar welk systeem komt nu het beste uit de test?

Wat is een ATS?

Een ATS is een softwaretoepassing waarmee werkgevers en bureaus hun wervingsproces, kandidateninstroom en interpersoonlijke communicatie efficiënt kunnen beheren. Een ATS helpt bovendien bij het coördineren van wervingsteams en het verbeteren van de candidate experience. Sommige ATS’ zijn gratis, terwijl de meeste organisaties een betaalde versie gebruiken.

Welk ATS is het populairst onder recruiters?

Recruiters zijn inmiddels grootgebruikers van een ATS geworden. En hoewel iedere vorm van technologie een ​​kwestie van voorkeur is, maakte Recruiting Brainfood-curator Hung Lee een overzicht van de favoriete systemen, onder recruiters. Hij stelde recruiters twee vragen, één positief en één negatief.: ’Als je één ATS mocht kiezen, welk product zou dat dan zijn?’. En: ‘Welke ATS zou jou afschrikken als je erachter kwam dat het in gebruik was bij een potentiële nieuwe werkgever?’.

“Het onderzoek laat zien hoe gefragmenteerd de ATS-markt werkelijk is.”

Voor het onderzoek waren in totaal 200 Applicant Tracking Systems genomineerd. De uiteindelijke publicatie limiteerde zich tot 30 systemen waar minimaal 10 positieve of negatieve vermeldingen  voor zijn ontvangen. “Het onderzoek laat zien hoe gefragmenteerd de ATS-markt werkelijk is”, stelt Lee. “We hebben besloten om de alle data weer te geven in een tweezijdige staafdiagram, gefilterd per land, zodat je per land kunt zien welke systemen de meeste en minste voorkeur hebben.”

Greenhouse loopt voorop

Met maar liefst 497 netto positieve reacties loopt Greenhouse voorop in het onderzoek onder recruiters. Gevolgd door Lever, met 201 netto positieve reacties. SmartRecruiters rondt de top drie af met in totaal 127 netto positieve reacties. De respondenten waren voornamelijk afkomstig uit de twee landen waar de meeste systemen vandaan komen en grotendeels worden gebruikt. Het Verenigd Koninkrijk leidde het onderzoek met 451 respondenten, gevolgd door de Verenigde Staten met 377 respondenten.

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. In de enquête eindigde Taleo met de slechtste algemene ATS-score van -252. Workday eindige op de een na laatste plek, met een nettoscore van -140. SuccessFactors eindigde als derde slechtste, met een score van -89.

Alleen positieve of negatieve scores

Opvallend is dat sommige systemen alleen positieve of negatieve scores kregen. TeamTailor valt op met 77 positieve reacties en núl negatieve reacties. Jobadder kreeg ook alleen maar positieve reacties (25). Evenals als Loxo (22 reacties), PageUp (12 reacties), Comeet (11 reacties), RecruitCRM, LiveHire en PinPoint (10 reacties).

Aan de andere kant kregen Excel (41 reacties), Brassring (35 reacties), Oracle (33 reacties), Cornerstone (12 reacties), Bond Adapt en Sage (10 reacties) allemaal nul positieve reacties op het rekest in de enquête van Recruiting Brainfood.