Waarom juist dit het perfecte moment is om een nieuw recruitmentsysteem te selecteren en implementeren

2525
Waarom juist dit het perfecte moment is om een nieuw recruitmentsysteem te selecteren en implementeren

Ook de wereld van recruitment wordt hard geraakt door de coronacrisis, maar het biedt tegelijkertijd kansen. Zeker op het gebied van je recruitmentsysteem: je hebt de kans om te reflecteren, te plannen, een strategie te bepalen en je voor te bereiden.

Vragen

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Werkt het huidige recruitmentsysteem soepel en efficiënt?
  • Gebruiken onze medewerkers onze systeem graag?
  • Zijn we tevreden met hoeveel we betalen voor ons huidige ATS?
  • Is onze huidige softwareleverancier in staat om ons te helpen in deze crisis?
  • Zijn we in staat om weer bij te schalen nadat de crisis voorbij is?

Als het antwoord op één van deze bovenstaande vragen ‘nee’ is, dan is er werk aan de winkel. Dit is het perfecte moment daarvoor. Recruitmentsystemen.nl zet enkele redenen op een rij waarom je nu aan de slag moet met jouw Applicant Tracking System (ATS).

Je hebt de tijd en de rust in je hoofd

Als je het erg druk hebt, is het bijna onmogelijk om de tijd te nemen om door de bomen het bos te zien. Om een nieuw ATS te selecteren en implementeren heb je de nodige tijd nodig voor het analyseren van je huidige processen, uitdagingen en mogelijkheden. De workflow moet her- of beschreven worden, technische en functionele eisen moeten worden gesteld, integratie met een website moet worden gerealiseerd, standaard formulieren en brieven moeten worden ingevoerd, gebruikers moeten worden getraind, et cetera. Door deze tijd te benutten en in te zien welke uitdagingen je vandaag de dag hebt en de ongemakken die je hebt met je huidige systemen en processen, bevind je je in een veel sterkere positie om te gaan kijken naar wat de markt te bieden heeft. Hierbij kan je de Vergelijker van Recruitmentsystemen.nl gebruiken om jouw ideale systeem te vinden.

Leveranciers kunnen veel hulp bieden

Softwareleveranciers vinden deze markt net zo moeilijk als jij. Zij zullen vrijwel zeker meer tijd en mensen beschikbaar hebben om samen met jou je nieuwe systeem te beoordelen, te evalueren en te implementeren. Volgens deze blog van Brett Iredale, CEO van JobAdder, heb je zelfs de kans dat je er juist nu een hele goede deal uit kan slepen. Daarnaast is het mogelijk dat op dit moment de betere implementatie-adviseurs beschikbaar (of voor jou nu betaalbaar) zijn.

De gebruikers zijn minder druk met het systeem

Het is gebruikelijk om bij de implementatie van een nieuw systeem de overgang van je oude naar je nieuwe systeem in het weekend te doen, omdat er dan waarschijnlijk de minste wijzigingen in de nog oude worden aangebracht door de gebruikers. Dit zou je anders handmatig weer in het nieuwe systeem moeten zetten. Ook daar is de huidige tijd voor jouw organisatie wellicht erg geschikt voor, zodat je rustig de tijd kan nemen voor een goede gegevensoverdracht.

Je concurrenten doen dit waarschijnlijk niet

Dit punt behoeft weinig uitleg, aangezien er een zeer goede kans bestaat dat je concurrentie op dit moment de kat uit de boom kijkt, hetzij door angst, gebrek aan ervaring, hetzij door puur gebrek aan vermogen om veranderingen door te voeren. Profiteer hiervan!

Tip: voorkom dat je trapt in deze valkuilen

Het succes van een recruitmentsysteem is voor een groot deel afhankelijk van de implementatie. En daarbij zijn er een aantal valkuilen die je zeker moet vermijden. We hebben er hier 6 op een rij gezet die je zeker moet voorkomen.

Maak een gratis account aan en laat je inspireren

Recruitmentsystemen.nl helpt je bij de selectie, implementatie, evaluatie en optimalisatie. Maak nu een gratis account aan en vergelijk meer dan 25 recruitmentsystemen in de Vergelijker en krijg toegang tot de Kennisbank.

Bron: jobadder.com, recruitmentsystemen.nl