Vier voordelen van het gebruiken van een recruitmentsysteem als je niet werft

1795
Vier voordelen van het gebruiken van een recruitmentsysteem als je niet werft

Een recruitmentsysteem is essentieel geworden voor bedrijven als het gaat om werving en selectie. Volgens een rapport door Capterra recruiting software impact, gebruikt 75% van de recruiters en talentmanagers een of andere vorm van wervings- of applicant tracking software. Daarom is het van cruciaal belang om de technologische trends in de recruitmentwereld bij te houden en ervoor te zorgen dat je een voorsprong hebt bij het aantrekken van toptalent voor je bedrijf.

Voordelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een recruitmentsysteem tijdens het wervingsproces. Deze software helpt je om vacatures op een veel eenvoudigere en snellere manier te beheren. Het bespaart je tijd en geld door het automatiseren van eenvoudige en repetitieve taken en maakt tijd vrij voor belangrijkere zaken. Het bevordert ook de gezamenlijke aanwerving binnen je recruitmentteam, terwijl het de beleving van de kandidaten verbetert.

Must

Er zijn dus, zoals je kunt zien, verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een recruitmentsysteem om je wervingsproces te verbeteren. Maar wat als je niet verwacht in de nabije toekomst iemand in dienst te nemen? Is het de moeite waard om geld te blijven besteden aan een recruitmentsysteem? Het antwoord is: absoluut! Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een recruitmentsysteem, ook als je niet bezig bent met het inhuren van personeel. Dit vindingrijke hulpmiddel is een must voor elke HR-afdeling.

Nog steeds niet overtuigd? In dit artikel geeft skeeled vier redenen om een recruitmentsysteem te gebruiken als je geen personeel zoekt.

1. Interne database met toptalent creëren

Zoals je waarschijnlijk al weet, is het vinden van de juiste persoon voor een functie in jouw bedrijf niet de eenvoudigste taak. Met het evalueren van cv’s, het voeren van interviews en het analyseren van alle potentiële kandidaten kan het lang duren voordat dit proces volledig is afgerond. Deze processen kunnen echter ondersteund worden met een recruitmentsysteem. In plaats van alleen op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten, kan je je eigen database vooraf doorzoeken, om te zien of je al een potentiële kandidaat beschikbaar hebt om te benaderen. Dit bespaart je veel tijd, doordat het het wervingsproces eenvoudiger en sneller maakt voor zowel het bedrijf als de kandidaat, omdat hij of zij reeds beoordeeld is.

2. Gegevens analyseren

Terwijl je met een wervingsproces bezig bent, is het altijd belangrijk om gegevens te verzamelen, zodat je in de toekomst beter kunt presteren. Met een recruitmentsysteem kan je automatisch informatie en statistieken verzamelen over je wervingsprocessen. Op deze manier heb je strategisch en accuraat inzicht in je eerdere handelingen wanneer het weer tijd is om personeel aan te nemen, waardoor je jouw methoden kunt verbeteren.

3. Voorkomen en beheren van personeelsverloop

Ongeacht hoe toegewijd en sterk jouw team is, je moet altijd op je hoede zijn voor verloop. Of het nu gaat om een verandering in het carrièrepad of om een beter baanaanbod, je moet erop voorbereid zijn dat je medewerkers jouw bedrijf eventueel verlaten en dat je team voortdurend groeit en krimpt. Met het juiste recruitmentsysteem kan je enerzijds de verloopsnelheid verlagen door ervoor te zorgen dat je de juiste mensen in dienst neemt. Aan de andere kant ben je altijd voorbereid op het managen van verloopsituaties, met eerdere kandidaten die je al hebt beoordeeld in uw database.

4. Opbouwen van gewoontes

Als je midden in het wervingsproces zit, zijn er bepaalde methoden en technieken die je na verloop van tijd implementeert en perfectioneert. Echter, wanneer je niet werft, is het mogelijk dat je de handigheid verliest in de technieken die je eerder hebt ontwikkeld. Door gebruik te maken van een recruitmentsysteem ben je in staat om jouw wervingsproces voortdurend te beoordelen en te verbeteren, ook wanneer je niet aan het werven bent.

Over skeeled

Skeeled biedt een innovatieve alles-in-één recruitment software om het wervingsproces te vereenvoudigen en te versnellen en een betere candidate expierence te creëren.