Vacature: Business Consultant (WCC Smart Search & Match) – Utrecht

3902
Vacature: Business Consultant (WCC Smart Search & Match) – Utrecht

Als Business Consultant bij WCC Smart Search & Match in Utrecht, ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en configureren van marktgerichte search- & matchoplossingen voor de arbeidsbemiddeling- en uitzendmarkt. Je dagelijkse takenpakket bestaat onder andere uit:

 • Assisteren bij het positioneren van WCC als opinieleider op het gebied van search- & matchtechnologie door publicaties te schrijven, te spreken op conferenties en deel te nemen aan fora.
 • Het salesteam en klanten assisteren bij het verkoopproces door zakelijke behoeften voor oplossingen die nodig zijn in specifieke situaties te verhelderen in de rol van pre-salesconsultant. De oplossingen van WCC initiëren dikwijls organisatorische verandering die leiden tot meer toegevoegde waarde, leanere processen en nieuwe taken voor betrokken personen.
 • Na de verkoop, de implementatie van de oplossing bij de klant uitwerken.
 • Tijdens de implementatie van de search- & matchoplossing bij de klant, modules (o.a. referral, gap analysis, match) zodanig configureren dat ze passen bij de zakelijke behoeften van de klant.
 • Na de implementatie fungeer je als een content-gedreven accountmanager, die de prestaties/werking van de oplossing bij de klant monitort en waar nodig adviseert over mogelijke aanpassingen.
 • Je inbreng in het productmanagementproces is essentieel. Je helpt bij de beslissing of het verstandig is eenmalige (maatwerk)oplossingen te creëren, adviseert klanten over bestaande modules en product managers over het toevoegen van nieuwe modules aan het core product.

WCC Smart Search & Match, Utrecht

Als Business Consultant kom je in dienst bij onze klant WCC Smart Search & Match, gevestigd in Utrecht. Nooit van WCC gehoord? Dat kan. WCC is misschien niet een zeer bekende merknaam; het bedrijf levert wel de slimste matching-software (ELISE) aan veel publieke arbeidsbemiddeling- en uitzendbureaus over de hele wereld (met inbegrip van Adecco, Randstad, USG). WCC helpt deze organisaties de beste match tussen banen en mensen tot stand te brengen.

WCC’s ELISE matcht ook ID-documenten en mensen en helpt als zodanig de politie en immigratiediensten in veel landen criminelen op te sporen en veilige grenzen te creëren.
ELISE wordt vaak gebruikt in combinatie met andere technologie-oplossingen en fungeert als de hightech search- & match-engine in diverse softwareoplossingen

Momenteel werken er bij WCC zo’n 80 mensen uit alle hoeken van de wereld (India, Verenigde Staten, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Pakistan, de Filippijnen, Rusland, Servië, Spanje en Turkije). Als Business Consultant voor de Employment Market maak je deel uit van het Delivery Team dat bestaat uit 20 professionals: 10 Technische Consultants en 10 Business Consultants en Solution Engineers. Je rapporteert aan de VP Client Solutions & Delivery van WCC, Ludger Weller (zie zijn video) en zult regelmatig op reis zijn (zowel binnen als buiten Europa). Je home base is echter het kantoor in Utrecht.

Functie eisen

Jij bent de ideale kandidaat voor de functie Business Consultant bij WCC Smart Search & Match in Utrecht als je aan onderstaande eisen voldoet:

Opleiding en ervaring:

 • Je gaat werken met zeer slimme mensen, dus we verwachten van je dat je een relevante masteropleiding hebt afgerond.
 • Je hebt een bewezen staat van dienst als het gaat om (advies bij) het implementeren van complexe softwareoplossingen in de publieke arbeidsbemiddeling- of uitzendmarkt en wilt de stap maken naar een meer ‘ruimdenkende’ baan? Dit is je kans!

Je kennis:

 • Je spreek en schrijft vloeiend Engels. Dit is een must. Goede beheersing van het Nederlands is een plus, maar niet noodzakelijk. Heb je daarnaast kennis van het Duits, Frans, Spaans of Arabisch, dan is dat zeer gunstig.
 • Kennis van de (publieke) werkgelegenheidsdiensten of de uitzendmarkt (die je bijvoorbeeld hebt opgedaan bij een grote uitzendorganisatie, een ATS/HRM-leverancier of een adviesbureaus dat personeels-/HRM-oplossingen implementeert) is een vereiste! Het heeft geen zin te solliciteren als je niet aan deze eis voldoet.

Je persoonlijkheid:

 • Zoek je een baan met zeer goed gedocumenteerde functiespecificaties en duidelijke begrensde verantwoordelijkheidsgebieden? Solliciteer dan niet op deze vacature. Ben je daarentegen bereid met je marktinstinct mee te denken (en te werken) en waarde toe te voegen met en aan gerelateerde functiegebieden (sales, (product)marketing, productontwikkeling)? Solliciteer dan zeker wel!
 • WCC mag dan een relatief klein bedrijf zijn, hun business nemen ze zeer serieus. Ben je een 80/20-regel-type, dan zou je in de problemen kunnen komen.
 • Mensen werken graag met jou en jij werkt graag met mensen van alle nationaliteiten.
 • Je bent van het zeldzame soort mensen die in staat zijn een oog op toekomst te richten en het andere op de zaken die vandaag gedaan moeten worden.

Aanbod

 • Naast een prima basissalaris van €75.000 tot €100.000 op jaarbasis (€65.000 tot €90.000 vast en 15% potentiele bonus), deel je in de winst van het bedrijf. Daarnaast krijgt je de jaarlijkse 8% vakantietoeslag en een leaseautovergoeding van €750 tot €950 per maand.
 • In deze baan spaar je heel wat frequent flyer airmiles. Klinkt dat goed? Mooi! Sta je liever elke dag in dezelfde file, met dezelfde medeweggebruikers op hetzelfde traject? Dan is dit niet jouw baan!
 • Een gezonde geest is een gezond lichaam, daarom draagt WCC bij aan je abonnement op de sportschool.
 • Een leuke werkomgeving met betrokken en zichtbare collega’s (ook letterlijk, dankzij de glazen muren) en uitstekende koffie! (zie video).

Sollicitatie

Solliciteren kan via het formulier op de e-people site waar je ook de mogelijkheid hebt een motivatiebrief (gewenst!) toe te voegen en/of je LinkedIn-profiel te koppelen. Een referentiecheck en een assessment maken altijd deel uit van de sollicitatieprocedure bij WCC. Staat dat je niet aan? Dan heeft solliciteren geen zin.

Als je vragen hebt over deze vacature Business Consultant in Utrecht:

En omdat de consultants van e-people geen 9-tot-5-mentaliteit hebben, kun je Bas ook in de avonden en/of weekenden bereiken. Tot horens!