The ATS Show: Peter Gold (Cornerstone): “80% van de werving zal volledig geautomatiseerd worden”

1240
The ATS Show: Peter Gold (Cornerstone):

Automatisering van recruitment is een grote kans voor de recruitmentindustrie omdat het proces vaak inefficiënt en inconsistent is. In de tweede aflevering van de ATS Show praat expert Liesbet De Rouck met onze gast Peter Gold van Cornerstone over Recruitment Automation en nog veel meer.

Over de ATS Show

In elke aflevering van The ATS Show bespreekt Liesbet De Rouck een specifiek (recruitment)thema met een gast afkomstig van een internationale leverancier van een recruitmentsysteem. Het thema van deze tweede aflevering is recruitment automation.

Gast: Peter Gold

Peter Gold werkt in het Thought Leadership & Advisory Services team van Cornerstone, waar hij onderzoek doet naar hoe de talentenmarkt verandert. In deze aflevering van de ATS Show vertelt Peter over toekomstbestendige organisaties die gebruik maken van recruitmentsystemen en omnichannels met machine learning. Volgens hem is het een goed idee om kandidaten meer controle te geven over hun eigen carrièreverloop: “Vaak zijn onze processen inefficiënt en inconsistent, omdat we van onze recruiters verwachten dat ze steeds weer saaie taken uitvoeren.” In onderstaande aflevering vertelt hij meer over zijn verwachting dat recruitment over tien jaar voor tachtig procent geautomatiseerd is, wat Cornerstone doet en meer.

Eerste aflevering: Artificial intelligence

Dit was de tweede aflevering van de ATS Show. In de eerste aflevering sprak Liesbet De Rouck met  Nicolas Speeckaert van skeeled over artificial intelligence in recruitment.