Recruitmentsysteem Google Hire is inmiddels voor iedereen toegankelijk

1464
Recruitmentsysteem Google Hire is inmiddels voor iedereen toegankelijk

Google heeft Hire by Google officieel gelanceerd. Vooral het gebruiksgemak lijkt het grootste pluspunt van dit nieuwe systeem te zijn.

Geen beta meer

Hire by Google werd medio 2017 gelanceerd als beta als onderdeel van Google’s enterprise-focused G Suite platform. ‘Candidate discovery’, dat eerder in 2018 werd uitgebracht voor enkele geselecteerde beta-gebruikers, is inmiddels beschikbaar voor alle klanten van de G Suite die betalen voor Hire.

Slimme trefwoorden

Volgens Venturebeat heeft Google ook een nieuwe mogelijkheid toegevoegd die klanten in staat stelt om cv’s te screenen aan de hand van ‘slimme trefwoorden’ op basis van hun zoekcriteria. De organisatie heeft dit gemaakt op basis van feedback van beta-gebruikers.

https://youtu.be/b4r2ugAs0_A

Gebruiksgemak

Op de website van Google Hire zijn een aantal reviews te vinden, zoals de video hieronder van Shaunagh Tomlin, VP of Operations for ReviewTrackers. Het technische bedrijf gebruikt Hire by Google en waardeert de Gmail-integratie én het gebruiksgemak ten opzichte van hun eigenlijke recruitmentsysteem.

https://youtu.be/iqMSMC7v_Go

Kandidaten herontdekken

Het gebruiksgemak is ook iets waar Google zelf over bericht. Volgens de organisatie is het eenvoudig om in de kandidatendatabase te zoeken om potentiële topkandidaten te herontdekken. “Herontdek de kandidaten die hoge interviewscores hebben behaald, maar niet zijn aangenomen, of een aanbod hebben ontvangen maar geweigerd. Deze kandidaten – en anderen in je database – kunnen een goede match zijn voor nieuwe functies”, aldus Google.

Slim zoeken

Op basis van de reviews en de website van Google Hire kunnen we concluderen dat de zoekfunctie van Hire goed ontwikkeld is. Google: “Hire’s zoekfunctie begrijpt wat je bedoelt als je ‘frontend engineer’ zegt. Het weet dat je een professional wilt met HTML, CSS en JavaScript vaardigheden.” De best passende kandidaten staan bovenaan de zoekresultaten op basis van ervaring met de belangrijkste vaardigheden voor elke functie.

Bronnen: VenturebeatEREHire by Google