Organisaties optimaliseren werving en selectie

2791
Organisaties optimaliseren werving en selectie

Steeds meer organisaties zijn bezig met HR-transformatie, het veranderen en verbeteren van hun human resource management waaronder werving en selectie. Dit blijkt uit de Global HR Transformation Report, een onderzoek van ADP en de Human Resources Outsourcing Association (HROA®) onder 129 directeuren en (HR-)managers.
Het Global HR Transformation Report bestudeert trends op het gebied van HR-transformatie bij bedrijven over de hele wereld. Net als in voorgaande jaren, benadrukt het rapport dat er nog steeds vele hindernissen te nemen zijn op het gebied van HR-transformatie. De laatste drie jaar is het kennisniveau van de HR-medewerkers de belangrijkste belemmerende factor geweest voor HR-transformatie. Andere obstakels zijn onder andere interne bureaucratie, gebrek aan geschikte technologie en verandermanagement issues.

Werving & selectie

46% van de organisaties besteedt reeds haar werving en selectie uit, bijvoorbeeld via recruitmentsystemen. 32% van de respondenten uit het onderzoek is van plan dit te doen en slechts 22% heeft geen plannen. Van alle onderdelen van HR-transformatie maakt werving en selectie de grootste groei mee, gevolgd door het uitbesteden van de personeelsadministratie.

Redenen voor HR-transformatie

De belangrijkste redenen voor HR-transformatie zijn:

  • Interne resources vrijmaken voor focus op strategische issues
  • Verbeteren van de service naar lijnmanagement en medewerkers
  • Kostenreductie
  • De organisatie stroomlijnen
  • Reactie op organisatieveranderingen

Bron: ADP