Mobielonvriendelijke recruitmentsites worden lager gerankt

2516
Mobielonvriendelijke recruitmentsites worden lager gerankt

Zoekmachine Google heeft aangekondigd dat vanaf 21 april 2015 de mobielvriendelijkheid van een recruitmentsite een rol gaat spelen in de ranking algoritmes. Dit betekent dat als een site niet geoptimaliseerd is voor mobiel, deze lager komt te staan in de zoekresultaten van Google. Het is nu dus nóg meer van belang om er voor te zorgen dat jouw recruitmentsite en recruitmentsysteem mobielvriendelijk zijn.

Test jouw recruitmentsite

Je kunt zelf eenvoudig testen of je website mobielvriendelijk is via Webmasters tools van Google.

Als onderstaande groene banner verschijnt hoeft er niets te gebeuren.

Mobiel vriendelijke recruitmentsite

Verschijnt onderstaande rode banner? Dan is het verstandig om de site mobielvriendelijk te maken.

Niet mobiel vriendelijke recruitmentsite

Mobiele recruitmentsite

Er zijn meerdere manieren om een recruitmentsite te optimaliseren voor mobiel. Zo is het mogelijk om naast de bestaande ‘desktop’site een mobiele site te lanceren. In het geval van een werken -bij site, worden de vacatures die je op je site plaatst, in een mobielvriendelijke vorm getoond. Voorbeelden hiervan zijn de mobiele werken-bij sites van Teleperformance, The Sting en Wolter & Dros. Wanneer je deze met een smartphone bezoekt kom je automatisch op de mobiele site terecht Hiervoor zijn geen aanpassingen nodig aan de bestaande ‘desktop’ site.

Desktop en mobiele versie van de recruitmentsite van Teleperformance

Responsive recruitmentsite

Daarnaast is het mogelijk om een responsive recruitmentsite op te zetten. Hiervoor zijn wel aanpassingen nodig aan de bestaande site. Een responsive site past zich aan aan de schermgrootte van het apparaat waarmee de site bezocht wordt. Dit kun je in werking zien bij de nieuwe career site van Unit4 en bij de vacaturesite van KPN. Als je het browser venster kleiner sleept, dan past de site zich aan aan de beschikbare ruimte.

Slimme sollicitatiebutton

Naast een mobielvriendelijke recruitmentsite is een mobiel vriendelijke sollicitatiebutton ook belangrijk. Hireserve heeft als enige leverancier een adaptive solliciteerbutton die zich aanpast aan het device. Dit betekent dat de knop niet alleen op desktop websites werkt, maar ook op tablets en smartphones. Om documenten te kunnen uploaden op tablets en smartphones is een koppeling met Dropbox toegevoegd. De solliciteerknop is dus de ideale oplossing voor responsive recruitmentsites. Naast cv-uploaden, LinkedIn en facebook zijn ook Xing en Google+ mogelijk. De opdrachtgever bepaald zelf welke bronnen voor cv’s kunnen worden gebruikt.

Adaptive sollicitatiebutton voor op recruitmentsite

 Bron: Hireserve