Microsoft stapt in recruitmentmarkt met recruitmentsysteem

2265
Microsoft stapt in de recruitmentmarkt met recruitmentsysteem

Na de overname van LinkedIn vorig jaar heeft Microsoft heeft nu ook een eigen recruitmentsysteem: Dynamics 365 for Talent. Sinds augustus j.l. is het product over de hele wereld beschikbaar. De lancering is echter vrij geruisloos verlopen in vergelijking met die van Google Hire, waar we eerder over schreven. Daar maakt Microsoft zich echter niet druk om, want de verwachtingen liggen hoog.

De rol van LinkedIn in het ATS

Het is duidelijk dat de softwaregigant net als Google en Facebook haar aandeel wil hebben in de recruitmentmarkt. De overname van LinkedIn gaf dat al aan. In het nieuwe Dynamics 365 for Talent lijkt de integratie met LinkedIn een belangrijke rol te spelen en dat is ook waar hun onderscheidend vermogen ligt. Zo kunnen LinkedIn-profielen bijvoorbeeld meteen worden ingelezen en blijven deze gedurende het hele proces zichtbaar. Ook biedt het systeem de mogelijkheid om direct te mailen met InMail, een premiumfunctie van LinkedIn.

Stroomlijnen van user experience

Het recruitmentsysteem belooft de juiste kandidaten aan te trekken – waar LinkedIn ook weer in beeld komt – en te behouden. Het is onder andere mogelijk om de voortgang van kandidaten te volgen, cv’s te beheren, complexe zoektermen te gebruiken en interviews te plannen. Het (mobiel) delen van feedback over kandidaten met collega’s is al net zo eenvoudig. Microsoft benadrukt vooral het stroomlijnen van diverse (routine)taken.

Printscreen van Microsoft Dynamics for talentHet systeem moet bovendien zorgen voor een consistente ervaring tussen verschillende partijen, van kandidaat en recruiter tot hiring manager. Het bedrijf heeft ook gedacht aan het verkrijgen en delen van inzichten. Organisaties kunnen volgens Microsoft moeiteloos resultaten en KPI’s bekijken om zo hun strategieën te verfijnen.

Meer dan recruitmentsysteem alleen

Het nieuwe systeem gaat verder dan het recruitmentproces, want onboarding- en trainingsmogelijkheden zijn slechts een paar van de aanvullende opties, net als de eerder genoemde compensatieplannen. In feite is het recruitmentsysteem maar één onderdeel van Dynamics 365, een suite die een volledige generatie aan ‘intelligent business apps’ bevat.

Meer dan recruitmentsysteem alleenNiet alleen is het recruitmentsysteem (vanzelfsprekend) geïntegreerd met andere Microsoft-producten, maar het kan ook worden gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld Indeed, CareerBuilder, social media en eigen websites.

Video

In onderstaande video van 10 minuten krijg je een goed beeld van hoe Dynamics 365 for Talent werkt vanuit het perspectief van de recruiter en van de hiring manager. Ook zie je dat de koppeling met LinkedIn Recruiter zorgt voor interactie met kandidaten voordat ze hebben gesolliciteerd.

Goedkoper dan Google Hire

Het prijskaartje van Dynamics 365 for Talent? Vanaf 40 dollar per gebruiker per maand is het systeem te gebruiken, wat een groot verschil is met het ruim vier keer zo dure Google Hire.