Slechts kwart recruitmentsystemen heeft hoogste SSL-beveiliging

2811
Slechts kwart recruitmentsystemen heeft hoogste SSL-beveiliging

Hireserve, HROffice, Webtechniek en Connexys scoren als enige van 16 onderzochte recruitmentsystemen de hoogste score als het gaat om de beveiliging via SSL. En die veiligheid is belangrijk want niemand wil dat gegevens van kandidaten ongevraagd zichtbaar is voor derden. Bekijk in dit overzicht van Recruitmentsystemen.nl welke van de 16 onderzochte systemen goed scoren als het gaat om de beveiliging via SSL… en welke slecht.

Best en slechtst beveiligd

Van alle geteste recruitmentsystemen.nl halen alleen Hireserve (A+), HROffice (A), Webtechniek (A) en Connexys (A-) de hoogst haalbare score als het gaat om beveiliging via Secure Sockets Layer (SSL). Veruit de meeste recruitmentsystemen, 7 van de 16, scoren een C. En 2 recruitmentsystemen scoren het laagst en halen een F. Uit de analyse blijkt bijvoorbeeld dat 9 van de 16 recruitmentsystemen niet beveiligd is tegen beveiligingslek POODLE. Bij POODLE blijkt dat iemand die kwaad wil toch delen van de uitgewisselde informatie kan ontcijferen tussen recruitmentsysteem en kandidaat/gebruiker.

Wat is beveiliging via SSL?

SSL is een zogenaamd protocol wat door miljoenen websites wordt gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. Websites die over SSL-beveiliging beschikken zijn herkenbaar aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk (ook te zien bij Recruitmentsystemen.nl).

Testresultaten

Hieronder vind je per scoringscategorie de ranking van de resultaten uit de SSL-beveiligingstest die op zondag 17 mei 2015 is verricht. Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.