Is HROffice klaar voor Google for Jobs?

1408
Is HROffice klaar voor Google for Jobs?

Het antwoord is: Ja! HROffice voldoet aan de eisen die Google for Jobs (GFJ) stelt. De afgelopen periode hebben ze gekeken wat nodig was om HROffice gereed te maken voor GFJ. Een groot aantal bestaande werken-bij websites zijn omgebouwd en er zijn aanpassingen doorgevoerd, zodat nieuwe werken-bij websites ook voldoen aan de nieuwe eisen. HROffice gaat hier in dit artikel dieper op in.

Waar blijft Google for Jobs?

We gaan even terug naar juni 2017, toen Google for Jobs voor het eerst in Amerika voet aan de grond kreeg. Het doel van het nieuwe banenplatform is de afstand tot de beste vacature kleiner te maken. Dit is volgens GFJ bij veel andere platforms tot nu toe minder goed gelukt. Nu, bijna drie jaar later, zijn landen als Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië ook voorzien van GFJ. Het heeft even geduurd maar ondertussen heeft GFJ ook in Nederland zijn eerste stapjes gezet. Google for Jobs is in Nederland hier en daar in de verschillende Google Search-resultaten al terug te vinden. Het zal nu niet lang meer duren voordat GFJ in Nederland volledig beschikbaar is.

Wat kunnen we verwachten?

Zoals bij zoveel zaken, loopt Nederland ook voorop in recruitment. Toch hebben we lang moeten wachten op Google for Jobs. Bij de landen waar het nieuwe banenplatform al wél actief is, kunnen we opmaken dat veel van de techniek afhangt. Kijk dus goed hoe je eigen website op technisch vlak is gebouwd, dan is de kans op succes groter. Aangezien vacatureteksten in recruitmentland een belangrijk onderdeel zijn van onze dagelijkse werkzaamheden, wil je GFJ de gelegenheid geven om je website te screenen op de content van de vacature. Zorg er dus voor dat je je vacatureteksten goed optimaliseert. Zeker nu het nieuwe banenplatform langzaam maar zeker geïntroduceerd gaat worden, wil je dat je vacatureteksten goed online staan. Hier vind je tips voor het verhogen van de kwaliteit van je vacatureteksten.

Welke technische aanpassingen heeft HROffice moeten doorvoeren?

Zoals eerder aangegeven, hebben we uitgezocht wat nodig is om de implementatie succesvol te realiseren. Wat hebben we zoal gedaan?

Voor nieuwe werken-bij websites hebben we:

  • Onderzocht wat nodig is om GFJ in te bouwen.
  • De JSON oplossing (hiermee wordt data ontsloten) via structured jobs data van Google gerealiseerd. We hebben dit getest, om er zeker van te zijn dat de oplossing werkt en GFJ de vacatures kan zien en inlezen. Vervolgens voerden we waar nodig aanpassingen door, zodat het naadloos aansluit op de informatie die afkomstig is vanuit HROffice.
  • De oplossing zo geprogrammeerd dat deze ook is in te zetten voor toekomstige werken-bij websites. HROffice biedt de volgende werken-bij website aan: Landingspagina, Premium, Corporate en Enterprise. (op maat gemaakte websites)

Niet alle bestaande werken-bij websites zijn Google for Jobs-proof. Voor een aantal relaties hebben wij op verzoek het volgende gedaan:

  • Een migratie uitgevoerd van de gebouwde GFJ-oplossing naar de specifieke werken-bij website.
  • Een code geïmplementeerd voor de bestaande websites, welke moet aansluiten op de gekozen filtering. Dit verschilt per website, gezien er binnen HROffice veel gewerkt wordt met diverse filters (rood/groen/blauw). Hierin staan andere waardes. Dit wordt in de JSON feed verwerkt, zodat Google de juiste informatie ontvangt.
  • De werken-bij websites geüpdatet op de live-omgeving. Zodra dat klaar is, zetten we de nieuwe functionaliteit online.
  • De werken-bij-websites na livegang goed doorgetest, zodat alles goed draait na het uitvoeren van een update.

Hoe zorgt HROffice ervoor dat je optimaal vindbaar bent binnen GFJ?

Voor alle HROffice gebruikers hebben we het recruitmentsysteem zo geoptimaliseerd zodat je de adresgegevens aan een vacature kunt toevoegen. De richtlijn voor GFJ is dat het een volwaardig adres moet zijn. Naast alle punten die hierboven zijn benoemd is ook dit een belangrijk onderdeel van het recruitmentsysteem.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR-processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR-vraagstuk. Om deze doelen te bereiken, verbinden we zowel eigen applicaties als applicaties van derden onderling en onafhankelijk met elkaar. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar de website van HROffice.

Is HROffice geschikt voor mijn organisatie?

Ja! Doordat HROffice modulair is ingericht, hebben we altijd een passende oplossing. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert echter dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld, omdat zij met HROffice echt connecten.