Instroom, doorstroom en uitstroom: HROffice Connect brengt je recruitmentproces samen

2615
Instroom, doorstroom en uitstroom: HROffice Connect brengt je recruitmentproces samen.

Tijd besparen en de kans op fouten verminderen door je HR-proces te stroomlijnen? Ongetwijfeld heb je hier vaker over gehoord. Je weet dat het slim is om techniek en software voor je HR-afdeling en recruitment in te zetten. Maar waar kies je voor? Wat werkt het beste en wat heb je nodig voor jouw organisatie? In deze blog ontdek je meer over HROffice Connect, dé oplossing voor een op maat gemaakt HR SaaS systeem. Connect koppel je rechtstreeks met diverse HR-applicaties aan je instroom-, doorstroom- of uitstroomproces. Hoe dat precies werkt, lees je hier.

En toen was daar HROffice Connect

Om allereerst te begrijpen hoe HROffice Connect is ontstaan, gaan we even terug in de tijd. In 2002 startte Adver-Online als HR-mediabureau. Nu bijna twintig jaar later is Adver-Online niet meer weg te denken uit het online recruitmentlandschap en zijn ze dé kennispartner geworden binnen recruitment. Het begon met het plaatsen van vacatures op diverse job boards. Inmiddels is het recruitment aanbod enorm veranderd. Luisterend naar de behoefte van klanten om een vervolg te geven aan de geplaatste vacature en kandidaatgegevens te verwerken, ontstond HROffice Recruitment in 2008. Sinds die tijd heeft HROffice Recruitment een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Vele nieuwe initiatieven zijn gelanceerd, waaronder HROffice Connect.

Wat is HROffice Connect?

De oplossing voor een op maat gemaakt HR SaaS systeem waarmee je HR-applicaties aan je instroom-, doorstroom- of uitstroomproces koppelt. Met als gevolg dat je recruitmentproces goed geregeld en onder controle is. En je veel tijd en dus geld bespaart. De organisaties die al werken met één of meerdere onderdelen van HROffice Connect zijn enthousiast. Met Connect wordt hun proces van instroom, doorstroom en uitstroom volledig op elkaar afgestemd. Hoe dat in de praktijk werkt, lees je hieronder.

Hoe ziet het instroomproces eruit?

Het instroomproces begint aan de voorkant: een aantrekkelijke werken-bij website. Om kandidaten aan te trekken en je employer brand te versterken, moet deze basis uitstekend zijn. Vervolgens wil je natuurlijk inzicht in de kandidaten en hun gegevens verzamelen. Daarom koppelt HROffice Recruitment je werken-bij website direct aan het recruitmentsysteem. Heb je moeite om de juiste mensen te vinden, bijvoorbeeld voor een lastige vacature? HROffice Campaigns is een onlangs gelanceerde self service portal. Met deze online oplossing krijg je toegang tot meer dan 350 digitale adverteermogelijkheden voor recruitment. Als je werkt met Campaigns plaats je direct je vacature door vanuit het recruitmentsysteem. Zo bereik je wél de juiste doelgroep en bespaar je op tijd en kosten. Wil je meer weten over HROffice Campaigns? Klik dan hier.

Het instroomproces en HROffice Recruitment

HROffice Recruitment is de software development tak van Adver-Online. Zij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk, middels een innovatief recruitmentsysteem voor de beste candidate experience.  Om deze doelen te bereiken verbinden ze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Denk daarbij aan een koppeling voor de verloning met o.a. AFAS, Cobra en Nmbrs. Ook ontwikkelen ze websites die zijn voorzien van een CMS, zodat ze zonder technische kennis te beheren ben bij te werken zijn. Appical biedt de ultieme onboarding ervaring. Het is de missie van Appical om van nieuwe medewerkers ambassadeurs te maken. Appical is specialist is pre, on, en offboarding.

Hoe gaat HROffice Connect om met doorstroom?

Koppel Contracts rechtstreeks met jouw verlonings- en of personeelsinformatiesysteem en bespaar tijd. Bovendien maak je op deze manier minder fouten, voorkom je dubbel werk bespaar je tijd. Contracts is een gemakkelijke, overzichtelijke manier voor het opstellen van digitale contracten en contractbeheer. In het online overzicht zie je in één oogopslag alle opgestelde en lopende contracten. Bovendien is alle documentatie goed beveiligd. Jij bepaalt welke gebruiker welke documenten kan inzien. Contracts bespaart je kosten en vermindert risico’s met betrekking tot contracten. Onder doorstroom vallen ook planning, urenregistratie en verloning. Hiervoor biedt HROffice Workforce Management: de alles-in-een oplossing voor een effectieve personeelsplanning. Het recruitmentsysteem wordt gekoppeld aan verschillende systemen zoals AFAS, Cobra en Nmbrs. De voordelen van deze personeelsplanning software zijn:

  • De toegankelijkheid. Zowel voor de klant, leverancier, planner als werknemers is de software begrijpelijk en zeer gebruiksvriendelijk
  • De flexibele planning applicatie is allesomvattend
  • De tool is wet- en regelgeving proof
  • Zorgt voor een overzichtelijke verlof- en verzuimregistratie
  • Geeft inzicht in de beschikbaarheid en vaardigheden van personeel
  • Plant in één systeem zowel vaste als flexkrachten in.

Instroom, doorstroom en uitstroom: HROffice Connect brengt je recruitmentproces samen.Uitstroom en de verschillende boardingprocessen

Uitstroom, oftewel offboarding, is de laatste schakel in het proces. Wanneer een werknemer je organisatie verlaat, wil je zorgen voor een goede overdracht en voorkomen dat er kennis verloren gaat.  In samenwerking met Appical biedt HROffice een offboarding programma. Zo breng je de employee journey tot een perfect einde. Bij HROffice is offboarding: uit het oog, maar zeker niet uit het hart! Naast offboarding zijn er twee andere processen. Preboarding (instroom) en onboarding (doorstroom). Onboarding, preboarding en offboarding staan bij veel organisaties hoog op de agenda. Logisch ook, want er wordt veel energie, tijd en kosten in een werknemer gestoken. Nog voordat een nieuwe collega in dienst treedt, wil je dat hij of zij op een prettige manier kennismaakt met je organisatie. Ook is zorg en aandacht nodig voor de inwerkperiode. Dat is allemaal niet voor niets. Een goed geolied on- pre-, en offboarding-proces kent vele voordelen. Appical, onderdeel van HROffice en specialist in boardingprocessen, vertelt je hier graag meer over. Zo bieden ze bijvoorbeeld de ultieme onboarding ervaring om van nieuwe medewerkers ambassadeurs te maken.

Is HROffice Recruitment geschikt voor mijn organisatie?

Ja! Omdat HROffice modulair is ingericht, hebben we altijd een passende oplossing. Elke organisatie is anders en heeft specifieke wensen over de inrichting van het recruitmentproces. Bij HROffice betaal je alleen voor modules en producten waar je daadwerkelijk gebruik van maakt. De meeste organisaties starten met het recruitmentsysteem. De ervaring leert dat deze in de loop van de tijd wordt aangevuld omdat zij met HROffice echt connecten.

Ben jij klaar voor HROffice Connect?

Met HROffice Connect breng je al je HR-processen onder één dak. Je hebt keuze uit verschillende modules en producten. Zo houd je overzicht en kies je voor het HR-proces dat bij je past. Meer weten over HROffice Connect? HROffice staat voor je klaar!

Over HROffice

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Maak gratis een proefaccount aan voor 60 dagen om te kijken of HROffice bij je organisatie past. Ga naar www.hroffice.eu.