HROffice sponsort Voedselbanken Nederland met recruitment software

1356
HROffice sponsort Voedselbanken Nederland met recruitment software

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken Nederland zet zich in om hen, die het ’t hardst nodig hebben, te helpen met voedselpakketten. Zo deelde de organisatie in 2018 samen met 11.700 vrijwilligers voedsel uit aan zo’n 140.000 Nederlanders. Het is een belangrijk maatschappelijk initiatief waarvoor nu én in de toekomst duizenden vrijwilligers nodig zijn. Voor HROffice een belangrijke reden om de Voedselbanken Nederland met recruitment software te sponsoren.

Een stroom aan vrijwilligers

Een organisatie als Voedselbanken Nederland is afhankelijk van een groot aantal vrijwilligers. Om al die nieuwe hulpkrachten te managen in elke fase van het recruitmentproces –  van het eerste contactmoment tot en met de plaatsing – is goede recruitment software een must. Nadat de voormalige leverancier van het recruitmentsysteem aangaf te stoppen, viel de keuze direct op HROffice. “Overstappen naar een ander systeem is niet altijd eenvoudig. HROffice heeft deze overgang voor ons zo soepel mogelijk laten verlopen”, vertelt Voedselbanken Nederland.

“Vrijwilligers zijn echt onmisbaar voor ons. Met HROffice Recruitment kunnen we het gehele proces van vacatures plaatsen en opvolgen verder professionaliseren. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee!” – Voedselbanken Nederland

De oplossing voor Voedselbanken Nederland

De recruitment software van HROffice brengt vacatures en vrijwilligers van Voedselbanken Nederland en de aangesloten lokale voedselbanken samen. Automatisering en organisatie van alle recruitmentactiviteiten zorgt voor een optimale match tussen vacatures en vrijwilligers. Van vacatures aanmaken en publiceren tot vrijwilligers zoeken, uitnodigen, matchen, opvolgen, e-mailen en informeren. Taken die, bij duizenden vrijwilligers en zonder recruitmentsysteem, onmogelijk uitvoerbaar zijn. Bovendien is de innovatieve software van HROffice gekoppeld aan de werken-bij website van Voedselbanken Nederland. Zo wordt de beste candidate experience gegarandeerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In het kader van Maatschappelijk verantwoord ondernemen is HROffice partner van diverse maatschappelijke initiatieven. “Wij vinden dat je als bedrijf naast een winstoogmerk ook verantwoordelijkheid en betrokkenheid dient te tonen op sociaal maatschappelijk vlak,” vertelt Hans van Rijnswoud, CEO Adver-Online en HROffice. “Daarom sponsort HROffice het recruitmentsysteem. Wij kijken ernaar uit om met onze recruitment software een bijdrage te leveren aan de HR-strategie van Voedselbanken Nederland.”