HR SaaS leverancier Emply overgenomen door Paychex/Lessor Group

1269
Emply sluit zich aan bij Paychex/Lessor Group

Lessor Group, in 2018 overgenomen door Paychex, heeft het Deense Emply overgenomen. Met klanten in 30 landen wereldwijd, zoals Denemarken, de Benelux en de Scandinavische landen, is Emply een van de marktleiders op het gebied van HR-oplossingen zoals een recruitmentsysteem.

HR SaaS

Lessor Group is een snelgroeiende full-suite HR SaaS-leverancier, die oplossingen voor HR-management, werving, onboarding en learning management omvat. Voor Emply in de Benelux verandert er voorlopig niets door de overname. Zowel Lessor als Emply is gevestigd in Denemarken en ze zullen na de overname op hun huidige locatie gevestigd blijven. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Europese groei

De verkoop aan Lessor Group zal een boost geven aan de groei van het bedrijf en tegelijkertijd toegang bieden tot nieuwe markten buiten Denemarken – zoals Duitsland en de VS. Lessor Group, een marktleider op het gebiedovername van payroll, HR, time & attendance, zal samen met Emply HR-software creëren op basis van een breed en internationaal inzicht in HR. Bestaande Emply-klanten zullen voordeel halen uit de expertise van Lessor op het gebied van payroll. Deze expertise, in combinatie met Emply’s robuuste HR technologie, zal een krachtige oplossing opleveren met potentieel om groei te stimuleren.

Match

Henrik Møller, CEO van Lessor Group ziet een duidelijke match tussen de klantsegmenten, kenmerken en omvang van de Emply en Lessor klanten: “Payroll-klanten in onze belangrijkste markten, Denemarken en Duitsland, hebben behoefte aan geavanceerde, cloudgebaseerde HR-oplossingen. Met hun productaanbod van HR-management, recruiting, onboarding en learning management, zal het aanbod van Emply onze HCM-capaciteiten aanzienlijk uitbreiden. Deze expertise, samen met de sterke HR technologie van Emply, levert uiterst krachtige software dat verdere groei zal stimuleren.”

Over Emply

Emply is een toonaangevende leverancier van cloud-based HR software voor kleine, middelgrote en corporate organisaties die hun HR processen willen stroomlijnen. Emply werd in 2010 opgericht met als missie om ingewikkelde taken voor HR medewerkers makkelijk te maken door middel van een modern en intuïtief HR platform dat de gehele employee journey omvat van werving tot aan offboarding. Met meer dan 800.000 dagelijkse gebruikers in meer dan 30 landen, heeft Emply een stevige basis gelegd als leider in innovatieve HR systemen voor organisaties die behoefte hebben aan een allesomvattende software, persoonlijke support en beveiligde technologie.

Over Lessor Group

Sinds 1972 is Lessor Group een marktleider op het gebied van payroll- en human capital management software-oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven. Lessor levert SaaS payroll services en HCM-suite met behulp van zijn Lessor-platform en Microsoft Dynamics. Daarnaast is het een marktleidend, doe-het-zelf, cloud-gebaseerd platform dat onder de naam Danløn in Denemarken en elders in Noord-Europa opereert onder de volgende merknamen: Ilohngehalt (Duitsland) en de Swelön (Zweden). In 2018 werd de Lessor Group overgenomen door Paychex, Inc.

Over Paychex

Paychex, Inc. (NASDAQ:PAYX) is een marktleidende leverancier van geïntegreerde human capital management software voor salarisadministratie, bonussen, HR en verzekeringsdiensten. Door de innovatieve software-as-a-service technologie en het mobiliteitsplatform te combineren met een persoonlijke dienstverlening, biedt Paychex ondernemers van kleine en middelgrote bedrijven de mogelijkheid zich te focussen op de groei en management van hun organisatie. Met meer dan 45 jaar ervaring in de industrie heeft Paychex reeds meer dan 680.000 klanten bediend (gedateerd op 31 mei 2020) op meer dan 100 locaties in de Verenigde Staten en Europa en betaalt Paychex het salaris uit aan één op iedere twaalf Amerikaanse werknemers in de private sector.