Hoe zet je succesvol een vacaturecampagne op met Adver-Online?

1538
Hoe zet je succesvol een vacaturecampagne op met Adver-Online?

Recruitment is de afgelopen jaren enorm veranderd. Publiceerde je, als werkgever, voorheen vacatures op diverse, willekeurige mediakanalen. Tegenwoordig bereik je je doelgroep veel sneller en effectiever. Hoe? Door je recruitmentcampagne strategisch in te zetten en slim om te gaan met je recruitment budget. Adver-Online is hierin dé specialist. In 2002 gestart als HR-mediabureau, inmiddels niet meer weg te denken uit het online recruitmentlandschap. In dit artikel deelt Adver-Online hoe je een succesvolle vacaturecampagne opzet en hoe ze je daarbij helpen.

Het begint met een wervende vacaturetekst

Laten we beginnen bij het begin: je hebt een vacature om te plaatsen. Maar is je vacature wel wervend genoeg? Alleen een aantrekkelijke, heldere en wervende vacaturetekst overtuigt een kandidaat om te solliciteren. Zorg dus voor een volledige vacature, geschreven naar de doelgroep. Heb je hier hulp bij nodig? Adver-Online neemt vacaturetekst-optimalisatie graag van je over! Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Kies voor een online recruitmentcampagne

Nu je zelf of samen met Adver-Online een wervende vacaturetekst hebt opgesteld, volgt stap 2: hoe zorg je voor het gewenste resultaat? Waar liggen je kansen? Hoe bereik je de juiste doelgroep? En wat kost dat eigenlijk? Adver-Online kent de mogelijkheden als geen ander. Dankzij 15 jaar kennis en ervaring weten we wat werkt én wat valkuilen zijn. Maar ook waar je de juiste kandidaten vindt, hoe je ze bereikt en aanzet tot solliciteren. Omdat we de afgelopen jaren enorm veel data hebben verzameld, kunnen we van alles meten. Meten is tenslotte weten! Dit gecombineerd met onze innovatieve tools zorgen voor maximaal resultaat.

Een voorbeeld van een recruitmentcampagne

Je wervende vacaturetekst is klaar en je wilt een recruitmentcampagne uitzetten in samenwerking met Adver-Online. Waar kun je dan aan denken? Een voorbeeld van een recruitmentcampagne:

 • Klant X heeft een budget van €6.250,-
 • Klant X wilt trainees bereiken die maximaal 2 jaar geleden zijn afgestudeerd
 • Kandidaten beschikken over een HBO-bachelor of WO-master
 • De kandidaat is een starter en heeft affiniteit met de overheid.

Na het raadplegen van data geeft Adver-Online het advies om een campagne op te tuigen met een looptijd van 2 maanden. In deze oplossing zitten:

 • Vacatureplaatsingen op verschillende jobboards
 • Een uitgebreide social media campagne gericht op de doelgroep
 • Inzet van verschillende social media kanalen plus A/B testen.

Zo worden relevante kandidaten bereikt en enthousiast gemaakt om te solliciteren bij klant X in de regio Overijssel. De verwachting is 300-500 clicks per 4 weken en tussen de 40.000 – 50.000 uitgeserveerde impressies. Het bereik gedurende campagne ligt op 120.000 profielen. We monitoren continu voor het beste resultaat. Tijdens de campagne geven we de klant inzage in de statistieken van het aantal impressies en clicks.

Welke opties biedt Adver-Online om je vacatures te promoten?

Wil je jouw vacature via Adver-Online promoten? Een slimme keuze! Inmiddels heeft een specialist van Adver-Online je vertelt welke data en innovatieve tools zorgen voor maximaal rendement. Vervolgens bieden we je geschikte opties om jouw doelgroep te bereiken. Denk aan:

 • Social media recruitment. We verspreiden je vacature via social media en targeten bijvoorbeeld op leeftijd, geslacht, locatie en interesses. Zo zien alleen potentiële kandidaten je vacature.
 • Google recruitment. Ongetwijfeld weet je dat het in Google mogelijk is om advertenties te plaatsen (Google Adwords). Met een Google recruitmentcampagne zorg je dat jouw vacatureadvertentie bovenaan in Google verschijnt.
 • Display advertising op je smartphone is ook een effectieve keuze. Wist je dat we gemiddeld tussen de 5 á 10 keer per uur op onze telefoon kijken? Met display advertising bereik je jouw doelgroep via de bekendste en meest relevante apps.
 • Last but not least: online vacaturebanken. Er is een groot aanbod aan jobboards, via generieke- en nichekanalen. Maar welke past het best bij jouw bedrijf? Dat zoeken we samen met je uit.

Naast deze mogelijkheden bieden we nog meer opties. Meer weten? Bekijk dan onze website.

Lancering HROffice Campaigns

Wanneer je samenwerkt met Adver-Online, dan kun je niet om HROffice heen. Ze zijn namelijk sterk met elkaar verweven. Adver-Online is het moederbedrijf, HROffice de software development tak om je te helpen bij het vereenvoudigen van complexe HR- en recruitmentprocessen. Eén van de meest recente updates is HROffice Campaigns. Werk je met een ATS systeem van HROffice dan kun je vanuit het systeem direct een vacature doorplaatsen op meerdere online kanalen. Zo zet je eenvoudig, snel, efficiënt en geheel zelfstandig je vacature(s) uit. En heb je een veel groter bereik dan alleen je eigen kanalen. De eerste geluiden zijn zeer positief! Wil je meer weten over HROffice Campaigns? Klik hier voor meer informatie.

Over HROffice

HROffice is de software development tak van Adver-Online. Wij leveren een substantiële bijdrage aan het vereenvoudigen van de complexiteit van HR processen. HROffice is altijd op zoek naar de best passende oplossing voor jouw specifieke HR vraagstuk. Om onze doelen te bereiken verbinden we onze eigen – én applicaties van derden – onderling en onafhankelijk met elkaar. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Neem een kijkje op www.hroffice.eu.