Hireserve maakt met nieuwe Google Analytics integratie alle stappen meetbaar

1884
Hireserve maakt met nieuwe Google Analytics integratie alle stappen meetbaar

Recruitmentsysteem Hireserve heeft een koppeling met Google Analytics waardoor het vanaf nu mogelijk is om alle processtappen uit het wervingsproces zichtbaar te maken in Google Analytics. Je ziet daardoor tot welke stap in het proces mensen komen en via welke bron zij uiteindelijk zijn aangenomen.

Complete wervingsproces doormeten

Met de nieuwe integratie kun je niet alleen zien wat de bron van herkomst is van een cv, maar ook alle vervolgstappen binnen Hireserve meten binnen Google Analytics. Inclusief eerste gesprek, tweede gesprek, in file houden, afwijzen en aannemen. Je krijgt daardoor nog beter inzicht in de effectiviteit van de gebruikte bronnen (wervingskanalen) per vacature.

Screenshot Google Analytics

Recruitmentsite

Veel organisaties gebruiken Google Analytics (GA) om te zien en te meten wat het gedrag is van de bezoekers van de recruitmentsite. Het spreekt voor zich dat data over wervingskanalen, bronnen en conversies heel belangrijk is voor recruitment. Hoe beter je weet via welke kanalen succesvolle kandidaten binnen zijn gekomen, hoe efficiënter en effectiever je het recuitmentproces kunt inrichten. Stel dat je 150 kandidaten via jobboard A binnenkrijgt, dan kan dat heel positief lijken, maar als van die 150 sollicitaties niemand de eerste gespreksronde bereikt, dan is die bron dus niet effectief.Screenshot Google Analytics