Hier moet je op letten om je HR- en recruitmentsysteem te koppelen

2626
Hier moet je op letten om je HR- en recruitmentsysteem te koppelen

Het besluit om een recruitmentsysteem aan te schaffen en te implementeren wordt vaak met gejuich ontvangen door recruiters en hiring managers. Toch is het wijs om vervolgens te overwegen om het te integreren met bestaande HR-systemen.

Isolatie

HR-systemen die niet geïntegreerd zijn met het recruitmentsysteem zorgen voor geïsoleerde informatie. Dit zorgt er weer voor dat de informatie minder makkelijk te achterhalen is dan wanneer het onder één systeem valt.

Gemak

Het niet integreren van het HR-systeem in het recruitmentsysteem, kan problemen veroorzaken zodra een persoon succesvol door het wervingsproces is gekomen. De kans is dan namelijk erg groot dat de gegevens niet van het recruitmentsysteem naar het HR-systeem geëxporteerd kunnen worden, waardoor alle informatie handmatig overgezet moet worden. Dit zorgt niet alleen voor potentiële (invoer)fouten, ook kost dit de HR-afdeling tijd die nuttiger besteed kan worden.

Wanneer het systeem wel is gekoppeld kan de informatie eenvoudig van het ene naar het andere systeem overgedragen worden. Zo kan de werkgever vanuit één punt toegang krijgen tot de benodigde informatie, zonder op verschillende systemen in te hoeven loggen.

Voorkom extra integratie

Vaak worden het recruitmentsysteem en het HR-systeem niet tegelijkertijd geïntegreerd, bijvoorbeeld omdat het qua budget niet mogelijk is om beide systemen op hetzelfde moment aan te schaffen. Het apart aanschaffen zorgt echter voor extra tijd op een later moment en dat zorgt dus ook voor hogere kosten. Neem dit dus zeker mee in je overweging om je nieuwe recruitmentsysteem te integreren met bestaande HR-systemen.

Waar verder op te letten

Benieuwd waar je verder nog op moet letten bij de aanschaf van een recruitmentsysteem? Volg dan een van de live webinars Zo selecteer je een recruitmentsysteem van recruitmentsystemen.nl-oprichter Martijn Hemminga. Het helpt je een verkeerde keuze te vermijden, je leert van de fouten van andere organisaties en het bespaart je tijd en geld door de concrete tips. Dit aan de hand van cijfers, voorbeelden en verwijzingen naar handige tools die helpen bij het maken van een keus voor een systeem. Aanmelden voor het webinar kan via deze link!

Bron: applicanttrackingsystems.net