Het nieuwe werken met een recruitmentsysteem

1698
Het nieuwe werken met een recruitmentsysteem

Iedereen heeft het erover, wat gaat 2021 ons brengen? Vragen zoals wat is het nieuwe normaal en hoe gaat het nieuwe werken eruitzien? Wat wordt de nieuwe norm? Niemand weet het precies, maar dat het fysieke contact verminderd zal blijven, daar zijn de meesten het wel over eens. We zijn al helemaal gewend geraakt aan de videomeetings met collega’s en klanten. Zelfs digitale borrels zijn op dit moment meer regel dan uitzondering.

Met het vaccin voor de deur wordt er tegelijkertijd ook voorzichtig gesproken over de terugkeer naar kantoor. Hoe ziet het bedrijfsleven er straks uit? Zowel werknemers als werkgevers hebben de voordelen van thuiswerken ervaren. Op vaste dagen of parttime thuiswerken zijn dan ook veel gehoorde geluiden. Enkele bedrijven sluiten zelfs definitief hun kantoordeuren, terwijl anderen met iedere werknemer aparte afspraken maken die het beste bij zijn of haar voorkeuren passen. Hoe je het ook wendt of keert, de verwachting is dat er veel meer op afstand zal gebeuren.

Communicatie op afstand

De software van Emply biedt een aantal functionaliteiten die in deze situatie een uitkomst bieden. Juist doordat de software gericht is op een efficiënte samenwerking voor grote organisaties waar recruiters vaak op verschillende locaties zitten, zijn er reeds veel communicatie functionaliteiten ingebouwd. Denk bijvoorbeeld aan een opmerkingenveld op zowel vacature- als kandidaatniveau waarin je een collega kunt taggen zodat hij/zij hier gelijk bericht van krijgt. Ook kunnen collega’s tijdelijk toegang krijgen tot een bepaalde vacature en de bijbehorende kandidaten wat ook nog eens extra conform de AVG-voorwaarden is. Zelfs externe bureau’s kunnen uitgenodigd worden om in het systeem in te loggen en zelf kandidaten aan te dragen en te volgen zonder dat zij inzage krijgen in andere kandidaten.

Maar in recruitment is natuurlijk het contact met de kandidaten minstens zo belangrijk, of zelfs nog belangrijker. Een ontzettend leuke feature, én helemaal van deze tijd, is de mogelijkheid tot het indienen van een videoboodschap. Zo krijgen kandidaten de kans zichzelf te presenteren en krijg jij als recruiter een goed beeld van de kandidaat. Een filmpje zegt immers zoveel meer dan geschreven tekst. Op basis hiervan krijgt de eerste selectie veel meer diepgang. Het opnemen van een video zou zelfs een face to face kennismaking kunnen vervangen zodat jij je tijd kan steken in de opvolging met kandidaten die daadwerkelijk interessant zijn voor de functie.

Het automatiseren van contactmomenten tijdens het recruitment proces (hierover zal binnenkort een apart artikel verschijnen) en in de pre- en onboardingsfases biedt de mogelijkheid om het persoonlijke contact een kwalitatieve verbeterslag te geven. Gepersonaliseerde communicatie vergroot gegarandeerd de betrokkenheid van de nieuwe werknemer bij de organisatie waar hij/zij niet eens op kantoor hoeft te zijn. Lees meer over de kracht van onboarding in ons vorige artikel.

Toekomst

De huidige functionaliteiten binnen de verschillende modules van Emply (Recruitment, Onboarding en HR Management) zijn al uitermate geschikt voor het werken op afstand. Bovendien staan er voor 2021 mooie ontwikkelingen op de planning die hier nog meer aan bijdragen, zoals een mobiele app om waar en wanneer je maar wilt makkelijk kandidaten te kunnen beoordelen.

Tenslotte vind ik het belangrijk ook het milieuaspect te benadrukken. Het feit dat de software van Emply perfect aansluit op het afstandswerken is niet alleen gunstig in tijden van Corona. Het draagt bij aan minder verkeer van en naar kantoor (zowel door medewerkers als door sollicitanten) en dat heeft weer positieve gevolgen voor het milieu. Vooral voor organisaties die bepaalde MVO doelstellingen nastreven is dit een groot pluspunt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de software van Emply? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvende demo.