Google trekt de stekker uit haar recruitmentsysteem Google Hire

1074
Google trekt de stekker uit haar recruitmentsysteem Google Hire

Google heeft vandaag, 28 augustus 2019, bekendgemaakt dat het zijn recruitmentsysteem (ATS) Google Hire, dat slechts twee jaar geleden werd gelanceerd, zal sluiten. Twee jaar geleden vroegen we ons bij Recruitmentsystemen.nl af of Google een concurrent zou gaan worden van andere recruitmentsystemen. Met het besluit om per 1 september 2020 te stoppen kunnen we concluderen dat dit niet het geval is.

Google G Suite

Google bouwde Hire in een poging om het wervingsproces te vereenvoudigen, met een workflow die zaken als het zoeken naar sollicitanten, het plannen van interviews en het geven van feedback over potentiële werkgevers integreerde in Google’s G Suite (zoeken/mailen/kalender/docs etc.).

“Terwijl Hire is succesvol geweest, richten we onze middelen op andere producten in de Google Cloud portfolio. We zijn onze klanten zeer dankbaar, evenals de kampioenen en voorstanders die zich bij ons hebben aangesloten en ons op de weg hebben gesteund.”

Focus

De markt van recruitmentsystemen is voor Google een niche markt als je het vergelijkt met de markt van online advertenties. Dit zou een reden voor Google kunnen zijn om na twee jaar te stoppen met Google Hire. Google is op de markt van vacatures wel actief met de wereldwijde uitrol van Google for Jobs. De verwachting is dat deze ook snel in Nederland beschikbaar is. Met Google for Jobs blijft Google dicht bij waar het ooit mee is begonnen: een zoekmachine. En in dit geval voor vacatures.