Frans PIXID neemt Nederlandse marktleider Carerix over

1586
Randstad Italië kiest voor recruitmentsysteem van Carerix

PIXID heeft de Nederlandse CRM- en ATS-leverancier Carerix overgenomen. De Franse organisatie wil hiermee zijn marktpositie in Europa verstevigen.

Carerix

Op de website van Carerix valt te lezen dat de merknaam wel blijft bestaan. “De acquisitie van Carerix betekent dat PIXID, naast de bestaande activiteiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, zijn footprint uitbreidt naar de Benelux-regio. De merknaam Carerix blijft bestaan aangezien zowel de producten als de markten van PIXID en Carerix complementair zijn. Het huidige management van Carerix en het hoofdkantoor blijven operationeel op het Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport.”

PIXID

PIXID is marktleider in Frankrijk op het gebied van oplossingen voor Workforce Management. Door de overname van de Nederlandse marktleider van CRM- en ATS-systemen, kan PIXID ‘zijn expertise versterken, het dienstenaanbod verbeteren en zijn toegevoegde waarde binnen de recruitment-, staffing- en uitzendbranche verder versterken’, zo meldt Carerix.

Voordelen

Reinald Snik, CEO van Carerix, is tevreden met de overname. “Net als bij PIXID is ons doel om onze horizon internationaal verder uit te bouwen. Op dit moment is Carerix in veel Europese landen aanwezig. Deel uitmaken van de PIXID Group biedt ons schaalvoordeel om deze ambities sneller te realiseren en ons productportfolio verder uit te breiden. De overname is een wederzijds voordeel voor beide partijen, met als uitgangspunt om onze klanten en partners nog beter te kunnen bedienen. Tevens biedt de samenwerking de mogelijkheid om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa.”

Bron: Carerix