Feitjes over recruitmentsystemen die je als kandidaat nog niet kende

1061
Vier redenen waarom werkzoekenden jouw sollicitatieproces niet afronden

Veel kandidaten zien een recruitmentsysteem als een vijand: een tool die de ‘human touch’ uit het sollicitatieproces haalt. GetFive zette enkele feiten op een rij over applicant tracking systems die aantonen dat kandidaten en ATS’en juist een fantastische combinatie vormen.

70 procent van de cv’s wordt niet gezien door de werkgevers

Grote organisaties krijgen wekelijks duizenden cv’s (een gemelde 50.000 per week voor Microsoft en 75.000 per week voor Google). Er is geen tijd voor een mens om elk cv door te nemen. De ATS filtert ongeveer 70 procent van de cv’s die niet voldoet aan de vereiste criteria.

Zeldzame trefwoorden zijn je geheime wapen in het verslaan van de ATS

Om een top-cv te krijgen heb je niet alleen een grote hoeveelheid trefwoorden nodig, maar ook ‘zeldzame’ trefwoorden. Sommige trefwoorden worden meer gewogen dan andere en cv’s die deze bevatten zullen direct opvallen. Hint: Kijk naar de functieomschrijving en het LinkedIn-profiel van de recruiter voor aanwijzingen.

De lengte van je cv maakt voor het ATS niet uit

Computersoftware maakt het niet uit of je cv één pagina is, of vijf. Hoewel je wat vrijzinniger kunt zijn bij het ontwikkelen van je informatie op je cv, is het uiteindelijke doel dat je cv een menselijk oog bereikt. Als de lengte te omvangrijk is, wordt het eruit gegooid. Vind de sweet spot om zowel de mens als de machine te enthousiastmeren.

Skip afkortingen en schrijf alles voluit

Afkortingen kunnen worden gemist als ze niet in het ATS zijn geprogrammeerd, dus speel op veilig door woorden volledig te spellen. Gebruik populaire afkortingen uit de betreffende industrie, maar spel de woorden tussen haakjes na de afkorting om ervoor te zorgen dat jouw informatie op de juiste manier wordt gerangschikt.

Een recruitmentsysteem bespaart organisaties veel geld

Een kleine organisatie met slechts acht medewerkers kan met een ATS $10.000 aan verspilde tijd en moeite besparen. Voor grote organisaties zijn de besparingen nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat op termijn steeds meer organisaties met een ATS zullen gaan werken.

Nu je een aantal basisfeiten kent, kun je je zoektocht naar een baan aanpassen aan het recruitmentsysteem in plaats van deze te zien als je een vijand. Mocht je er zelf niet uitkomen: er zijn tal van organisaties die je kunnen helpen met het perfectioneren van je cv.

Bron: GetFive