Deel I: Cruciale tips voor het selecteren van je recruitmentsysteem

1738
Deel I: Cruciale tips voor het selecteren van je recruitmentsysteem

De functionaliteiten van een recruitmentsysteem en de prijs zijn vaak de belangrijkste criteria waarop een systeem wordt geselecteerd. Maar er zijn meer zaken waar je op moet letten om het, voor jou, beste recruitmentsysteem te selecteren.

Twintig tips

Recruitmentsystemen.nl behandelt in dit tweeluik liefst twintig tips die cruciaal zijn voor het selecteren van een recruitmentsysteem. In dit eerste deel worden de eerste tien tips behandeld, op dinsdag 14 augustus zullen de andere tips worden besproken.

1. Mobiel solliciteren

Mobiel oriënteren op een baan is tegenwoordig vrij normaal. Mobiel solliciteren nog niet, maar dat zal de komende jaren steeds normaler worden. Er zijn recruitmentsystemen waar je standaard een cv moet uploaden, dit maakt mobiel solliciteren schier onmogelijk. Zorg dat het recruitmentsysteem een goede oplossing biedt voor kandidaten die mobiel willen solliciteren, zoals de mogelijkheid tot het laten inlopen van een LinkedIn-profiel.

2. Zoek- en filtermogelijkheden voor kandidaten

Omdat vrijwel alle vacaturesites vandaag de dag werken met filters, wordt zoeken een stuk makkelijker. Kandidaten verwachten dat ook bij recruitmentsystemen terug te vinden. Met een filterfunctie kan de kandidaat bijvoorbeeld een functiegroep en provincie selecteren en direct verschijnen alleen de resultaten die aan dit filter voldoen.

Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.

Maak een gratis account aan

Recruitmentsystemen.nl helpt je bij de selectie, implementatie, evaluatie en optimalisatie. Maak nu een gratis account aan en vergelijk 25 recruitmentsystemen in de Vergelijker en krijg toegang tot de Kennisbank.