De beste 7 gratis recruitmentsystemen in 2022

2204
Wie moet je betrekken bij het implementatieplan van je recruitmentsysteem?

Een Applicant Tracking System (ATS) bespaart elke organisatie een hoop geld, tijd en moeite in een wervingsproces. Jammer genoeg hangt er meestal een prijskaartje aan het systeem. Voor wie een klein bedrijf runt of een beperkt budget heeft, hebben we een lijst samengesteld van zeven gratis applicant tracking systemen voor jouw recruitment in 2022.

Wat is een ATS?

Een applicant tracking system (ATS) is een softwaretoepassing waarmee werkgevers en bureaus hun recruitmentproces, kandidatenstroom en interpersoonlijke communicatie efficiënt en effectief kunnen beheren. Een ATS kan ook helpen bij het coördineren van wervingsteams, het stroomlijnen van het wervingsproces en het verbeteren van de ervaring voor alle betrokkenen. Een ATS moet voldoen aan jouw behoeften en vereisten, en een van deze vereisten kan zijn dat je geen budget hebt en een gratis systeem nodig hebt.

1. Zoho Recruit

Zoho Recruit’s Forever Free Plan maakt het mogelijk om één actieve vacature, kandidatenbeheer, e-mail management, interview planning, een aangepaste carrière site te maken. Het is echter beperkt in het plaatsen van vacatures. Het maakt het mogelijk om eenvoudig cv’s te zoeken en biedt in totaal vijf e-mail templates.

2. SmartStart

SmartRecruiters’ SmartStart ATS is speciaal gebouwd voor teams en kleinere organisaties. Het biedt ruimte aan een onbeperkt aantal gebruikers, bevat multi-board vacatures, één-klik solliciteren, planning management tools, kandidaat database management, een aangepaste carrière site en samenwerking tussen teams. Het is beperkt tot tien actieve vacatures.

3. Recooty

Recooty’s ATS is ideaal voor kleine bedrijven met slechts één persoon die de recruitment doet: single-users kunnen de (basis) dienst gratis gebruiken. Hun basisplan biedt een totaal van drie actieve job posts, job widget integratie, een branded carrièrepagina, applicant tracking en de mogelijkheid om je jobs te delen op sociale netwerken.

4. RecruitEze

RecruitEze is één van de weinige ATS aanbieders die een ongelimiteerd aantal jobs per maand toelaat – maar hun gratis pakket is, met alle middelen, beperkt. Hun starter plan laat één gebruiker toe en ondersteunt tot 500 kandidaten in totaal. Bovendien bevat het geen aangepaste carrièrepagina, kandidatenworkflow, online sollicitaties en bulk cv upload.

5. Freshteam

Freshteam biedt een verscheidenheid aan diensten binnen zijn gratis ATS voor kleine organisaties. Het biedt de mogelijkheid tot drie gepubliceerde vacatures, een basis carrièresite, e-mail integratie, sollicitaties via e-mail, doorverwijzing van werknemers, personeelsdirectory en het volgen van sollicitanten via Kanban Boards. Het is bedoeld voor organisaties met zo’n vijftig werknemers.

6. MightyRecruiter

MightyRecruiter is een van de weinige ATS-aanbieders op deze lijst die niet eens een betaald plan toestaat. Er kunnen maximaal 29 vacatures tegelijk worden geplaatst. Daarnaast biedt het end-to-end applicant tracking, een branded career site, kandidaat ranking, ondersteuning bij data-driven en compliance, evenals een 20+ miljoen doorzoekbare cv-database. Bovendien bevat het meer dan tweehonderd aanpasbare functiebeschrijvingssjablonen en vele voorbeeldbrieven aan kandidaten.

7. CandidATS

CandidATS is een gratis open source ATS, de eerste in zijn soort op deze lijst. Zoals meestal het geval is met open source software, moet je je een weg banen door een onvriendelijke UI. Maar als dat geen probleem is, biedt CandidATS een uitgebreide gecentraliseerde tool voor kandidatenbeheer. Het heeft de mogelijkheid om in de database naar cv’s te zoeken en sollicitatiegesprekken te plannen. Het heeft ook kant-en-klare e-mail sjablonen.

Let op: Al deze ATS-aanbieders bieden een volledig gratis plan op het moment dat dit artikel werd geschreven. Dit artikel bevat geen ATS-aanbieders die een (beperkte) gratis proefperiode van hun ATS toestaan.