Dé 4 tools die elke recruiter nodig heeft om kandidaten te vinden en te binden

1769
Dé 4 tools die elke recruiter nodig heeft om kandidaten te vinden en te binden

Als recruiter weet je dat het soms een behoorlijke uitdaging is om de juiste kandidaat te vinden. Eén van de grootste valkuilen is dan ook het niet inzichtelijk hebben van je eigen kandidatenpool. De meeste recruiters weten hopelijk het belang van het hebben van een goede talentpool. Een groepje kandidaten, die je direct kan inzetten bij nieuwe vacatures. Je hoeft dus niet eerst veel marketingbudget te besteden om je vacature te promoten in de hoop dat hier geschikte kandidaten op solliciteren. Je hebt deze immers al.

Maar, hoe vind je nou de juiste kandidaten voor jouw kandidatenpool? Hoe vind je überhaupt laagdrempelig de juiste kandidaat. Tegenwoordig bestaan er veel handige tools, geïntegreerd met jouw ATS die je kunnen helpen de juiste kandidaten te vinden.

1. Vind kandidaat én vacature met NIXZ

NIXZ is een flexibele robot die geheel aan te sturen is vanuit jouw recruitment systeem. NIXZ kan niet alleen kandidaten vinden, maar ook benaderen via verschillende recruitment platformen zoals LinkedIn, Monsterboard en werk.nl. NIXZ is geheel te integreren in je recruitment software. Dit hebben ze met OTYS bijvoorbeeld gedaan. Kandidaten worden vol automatisch in OTYS gezet en automatisch gekoppeld aan de juiste vacature. NIXZ kan echter meer. Heb je bijvoorbeeld al een goede kandidatenpool? Dan kan je ook zoeken naar vacatures waarop je jouw kandidaten kan aanbieden. Een onmisbare tool voor de actieve recruiter met weinig tijd!

2. De onvindbare kandidaat met Recruit Robin

Recruit Robin is gespecialiseerd in het vinden van de onvindbare kandidaten. Door gebruik te maken van AI software hebben ze een product gecreëerd dat continu bijleert. Vanuit verschillende recruitment systemen kan je op basis van een vacature gaan zoeken naar een kandidaat. Je kan ook op basis van een gedefinieerde zoekprofiel aan de slag gaan, waarbij je zelfs kan zoeken op hard & soft skills als harde eisen. Ideaal voor wanneer je jouw talentpool wil vergroten. Nog een pluspunt? Je betaalt enkel voor de kandidaten die je goedkeurt en dus importeert naar jouw ATS. Dat bekent gericht opbouwen van je talentpool!

3. Altijd contact met de PreContactTool

Stel, je hebt allemaal kandidaten gevonden met bovenstaande tools, maar je hebt geen mogelijkheid om deze te contacteren. Dan biedt de tool van PreContactTool de uitkomst. Op basis van een LinkedIn profiellink gaat de tool opzoek naar alle mogelijke manieren om met de kandidaat in contact te komen. Omdat de PreContactTool uit 5 extensies bestaat, vindt deze veel meer dan een andere tooling. Wanneer deze geïntegreerd is in je ATS, zoals bij OTYS bijvoorbeeld het geval is, worden deze contactgegevens automatisch aangevuld. Nooit meer een onbereikbare kandidaat, altijd een up-to-date kandidatenprofiel!

4. Geautomatiseerd contact onderhouden met Joboti

Je hebt de kandidaten gevonden. Je hebt de contactgegevens. Joboti kan vervolgens het contact volledig van je overnemen. Joboti maakt namelijk slimme chatbots voor de recruiment. Volledig geautomatiseerd, volledig geïntegreerd. De chatbot kan uiteraard werken op je recruitment website en het solliciteren voor website bezoekers versimpelen, maar ze gaan een stapje verder. Geïntegreerd met je recruitment software kunnen ze beschikbaarheid opvragen, afspraken inplannen, WhatsApp berichtjes versturen en nog veel meer. Contact onderhouden was nog nooit zo makkelijk!

Door gebruik te maken van deze tools kan je sneller juiste kandidaten vinden en aan je binden. Goede recruitment software is hierbij echter onmisbaar. Ben je opzoek naar een ATS die je volledig kan ontzorgen en volledig geïntegreerd is met bovenstaande tooling? Dan is OTYS Go! de software

voor jou. OTYS koppelt met heel veel verschillende partners. Benieuwd welke? Kijk dan eens op onze partners & koppelingen pagina.

Interesse in een van bovenstaande tools of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder om jouw recruitmentproces te automatiseren.