8 voordelen van een recruitmentsysteem voor de kandidaat

4840
8 voordelen van een recruitmentsysteem voor de kandidaat

De overwegingen voor een recruitmentsysteem worden voor het grootste deel gemaakt door organisaties op basis van hun eigen behoeften. Maar heeft een recruitmentsysteem voor een kandidaat ook voordelen? En zo ja, wat zijn dan die voordelen? In dit document 8 voordelen van een recruitmentsysteem bekeken vanuit de ogen van een kandidaat.

8 voordelen voor de kandidaat

Recruitmentsystemen.nl heeft 8 voordelen van een recruitmentsysteem op een rij gezet vanuit het oogpunt van de kandidaat:

1. Gemak

Een recruitmentsysteem met een gebruiksvriendelijke sollicitatiemogelijkheid maakt het solliciteren makkelijker. Met een druk op de knop kan een kandidaat gegevens uit zijn/haar CV laten inlopen in het sollicitatieformulier bij sommige recruitmentsystemen. Of gegevens importeren vanuit het LinkedIn-profiel van een kandidaat.

2. Snelheid

Wanneer een recruitmentsysteem gebruiksvriendelijk is betekent dit voor de kandidaat dat een sollicitatie minder tijd hoeft te kosten. De kandidaat heeft dan bijvoorbeeld meer tijd voor een goede toelichting bij het CV waarom hij/zij de ideale kandidaat is. Daarnaast kan een kandidaat ook sneller reactie krijgen vanuit de werkgever, omdat dit (deels) geautomatiseerd kan worden met een recruitmentsysteeem.

Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.