20 uitgangspunten voor het perfecte recruitmentsysteem

3038
20 uitgangspunten voor het perfecte recruitmentsysteem

Het perfecte recruitmentsysteem is het recruitmentsysteem dat het beste aanlsuit op jouw eisen en wensen. De situaties en wensen bij organisaties zijn daarvoor te verschillend. Toch zijn er een aantal uitgangspunten waar een goed recruitmentsysteem aan moet voldoen. In deze checklist 20 uitgangspunten die je mee kunt nemen bij de zoektocht naar een leverancier van een recruitmentsysteem.

Eis of wens

In deze checklist vind je 20 eisen of wensen waar een goed recruitmentsysteem aan moet voldoen, maar uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf of het voor jou en jouw organisatie een eis is (need to have) of een wens (nice to have). Zo kun je bijvoorbeeld deze checklist voorleggen bij collega’s en inventariseren wat zij zien als een eis of een wens.

Checklist

Hieronder vindt u de 20 eisen voor een goed recruitmentsysteem.

Deze pagina is alleen helemaal te lezen met een (gratis) Recruitmentsystemen.nl account.

2 REACTIES

  1. Deze 10 uitgangspunten zijn zeker erg belangrijk voor het aanschaffen van een recruitment systeem. Ik zou toch nog een aanvulling willen geven op punt 3 (koppeling met HR informatiesystemen). Dit punt kan belangrijk zijn maar hoeft niet altijd een hoge prioriteit te krijgen. Belangrijk moet zijn of de ROI op de integratie een goeie is. Wanneer de koppeling standaard aanwezig is, is dat geen probleem, maar wanneer voor de koppeling nog zaken gebouwd moeten worden is het belangrijk je af te vragen hoeveel informatie je daadwerkelijk wilt overzetten naar een hr-informatiesysteem. In veel gevallen blijkt vaak dat het uiteindelijk niet echt nodig is om info geautomatiseerd over te zetten. Alleen echte grote ondernemingen die vele werknemers per maand aannemen hebben hier baat bij. Wannneer je uiteindelijk met een aantal recruiters per maand maar 2 of 3 mensen over hoeft te zetten per recruiter is het de vraag of een koppeling echt wel noodzakelijk is.

  2. Een hele belangrijke vraag die je vooraf dient te stellen is. Krijg ik al mijn data van de leverancier zodra ik met het recruitment systeem stop? Zo ja, in wat voor format. Neem met alleen een Excel dump + een map met bijlagen (cv’s) geen genoegen. Eis ook een SQL bestand van de records. Met een SQL bestand kan je de data in bijna alle database gedreven weer importeren.

    Zonder goede beschikbaarstelling van een backup ben je namelijk eigenlijk een gijzelaar van je leverancier.