11 indicaties dat je toe bent aan een recruitmentsysteem

2090
11 indicaties dat je toe bent aan een recruitmentsysteem

Wanneer kies je ervoor om als organisatie een recruitmentsysteem te gaan selecteren en implementeren? In dit document van Recruitmentsystemen.nl vind je 11 verschillende indicaties dat je toe bent aan een recruitmentsysteem.

11 indicaties dat je toe bent aan een recruitmentsysteem

Hieronder vind je 11 uiteenlopende indicaties die kunnen wijzen dat je toe bent aan een (nieuw) recruitmentsysteem. Veelal zal het gaan om een combinatie van indicaties. Er is geen bepaalde volgorde van belangrijkheid, dat hangt af van de organisatie en situatie.

Heel veel (open) sollicitaties

Je ontvangt veel sollicitaties waarvan een groot deel onbruikbaar is. Je wilt sneller cv’s kunnen beoordelen en minder tijd kwijt zijn aan het afwijzen.

Geen overzicht in procedures

Je hebt geen idee van het aantal vacatures wat je momenteel open hebt staan, wat de status is en wie waarmee bezig is.

Veel administratie

De recruiters of HRM’ers (op HBO-niveau) zijn veel tijd kwijt aan de administratie.

Geen ken- en stuurgetallen

Je kunt weinig of niet rapporteren over de vacatures en kandidaten. Je mist kengetallen om jouw recruitmentinspanningen meetbaar te maken.

Meer toegevoegde waarde bieden

Je wilt business partner zijn als recruitment of HRM en waarde toevoegen, maar bent momenteel vooral doorgeefluik.

Goede cv’s in portefeuille houden

Goede cv’s wil je bewaren om later wellicht te kunnen benaderen met een aanbod, maar nu staan er honderden cv’s op het netwerk waar je niets mee kan.

Betere kwaliteit

Je zou preselectie willen toevoegen aan vacatures, bijvoorbeeld door geautomatiseerde video-interviews of preselectie-vragen toe te voegen.

Time-to-hire verkorten

Vacatures staan te lang open waardoor onnodig moet worden inhuurd en/of afdelingen op hun tenen lopen omdat functies niet worden ingevuld.

Bezuinigen op fte’s

Je moet hetzelfde met minder doen of zelfs meer met minder. Je wilt het recruitmentproces faciliteren zodat je het met minder mensen kunt doen.

Kandidaten vacatures toesturen

Kandidaten moeten nu zelf terugkomen naar de site of er nog vacatures zijn. Met een jobalert in het recruitmentsysteem gebeurt dit automatisch.

Samenwerken intern en/of extern

Je wilt beter samenwerken in het recruitmentproces met vacaturehouders, filiaalhouders en/of bureaus (uitzend/w&s/detachering). In recruitmentsystemen kunnen verschillende rollen worden toebedeeld.

Meer informatie

Met een gratis account op Recruitmentsystemen.nl kun je in de kennisbank tientallen praktische documenten vinden die je helpen bij de selectie van een recruitmentsysteem. Zoals:

Missen er indicaties?

Mis je een indicatie? Log dan in met jouw gratis account en voeg deze hieronder toe.